Cinci omoruri şi 33 de tâlhării au fost comise în perioada Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci omoruri au fost comise în perioada Crăciunului FOTO Adevărul
Cinci omoruri au fost comise în perioada Crăciunului FOTO Adevărul

Cinci omoruri şi 33 de tâlhării au fost comise în perioada Crăciunului, în acest an fiind înregistrată o scădere a numărului infracţiunilor cu violenţă, precum şi a accidentelor rutiere grave, potrivit Poliţiei Române.

Sărbătoarea Crăciunului în 2012 poate fi considerată cea mai "liniştită" în ceea ce priveşte evenimentele grave înregistrate, în perioada 23-26 decembrie infracţiunile săvârşite cu violenţă şi accidentele rutiere grave fiind cu mult reduse faţă de anul trecut, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei Mediafax.

Astfel, în 23- 26 decembrie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul infracţiunilor de omor a scăzut de la nouă la cinci, infracţiunile de loviri sau alte violenţe au scăzut de la opt la trei, iar cele de tâlhărie, de la 42 la 33.

De asemenea, în cele patru zile au fost înregistrate 71 de accidente rutiere grave, cu 25 mai puţine decât anul trecut. În urma accidentelor, 75 de persoane au fost rănite grav, cu 27 mai puţine decât în 2011 şi 14 persoane au decedat, faţă de 22 în perioada similară a anului trecut.

Cei peste 11.200 de poliţişti care au asigurat ordinea în perioada Crăciunuluie au constatat 1.286 de infracţiuni şi au dat 17.495 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.666.248 de lei, fiind confiscate bunuri de 150.965 de lei.

Totodată, aproape 2.000 de poliţişti rutieri, cu 440 autospeciale au intervenit în 26 decembrie pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere pe principalele artere rutiere care fac legătura cu staţiunile turistice.

Aproximativ 900 de poliţişti de la cele opt secţii regionale de poliţie transporturi au fost prezenţi în perioada Crăciunului în zonele gărilor şi aerogărilor.

De asemenea, peste 11.400 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică la cele aproximativ o sută de petreceri de Revelion care au fost anunţate de autorităţile locale în marile pieţe centrale din Bucureşti şi din 33 de judeţe. În total, ei vor trebui să supravegheze în jur de 260.000 de persoane, potrivit datelor Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite