Centre noi de eliberare a cazierului judiciar, în Buzău şi Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte centre noi de eliberare a cazierului judiciar din judeţele Buzău şi Mehedinţi vor deveni funcţionale  FOTO Adevărul
Şapte centre noi de eliberare a cazierului judiciar din judeţele Buzău şi Mehedinţi vor deveni funcţionale  FOTO Adevărul

Şapte noi centre de eliberare a cazierului judiciar, din judeţele Buzău şi Mehedinţi, vor elibera certificate de cazier judiciar în urma implementării proiectului ROCRIS- Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român.

Mai exact, începând de luni, 4 noiembrie 2013, centrele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din Orşova, Strehaia, Vînju Mare şi Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, au devenit operaţionale.

Totodată, pe 8 noiembrie vor deveni operaţionale centrele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din municipiul Râmnicu Sărat şi din oraşele Pogoanele şi Pătârlagele, judeţul Buzău. 

„Persoanele fizice şi juridice din localităţile respective, precum şi din zona adiacentă vor primi, în sistem automat şi rapid, certificatele de cazier judiciar“, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Peste 200 de ghişee special amenajate la nivelul întregii ţări

În prezent la nivel naţional se eliberează certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS în peste 200 de ghişee special amenajate, activitate ce va fi extinsă şi în viitor pe măsură ce vor fi identificate noi spaţii şi tehnica  necesară acestui scop.

Pentru persoanele care nu figurează cu menţiuni în Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS) certificatul de cazier judiciar se eliberează „pe loc“, iar pentru persoanele care sunt cunoscute cu antecedente penale termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar, conform Legii 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, este de 3 zile de la data solicitării.

Ce reprezintă sistemul ROCRIS

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sistemul informatic ROCRIS „permite, în sistem automatizat, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei“.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite