Puncte de lucru pentru eliberarea cazierului judiciar la Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punct de lucru deschis la Poliţia din Orşova FOTO IPJ Mehedinţi
Punct de lucru deschis la Poliţia din Orşova FOTO IPJ Mehedinţi

Luni au fost deschise patru puncte de lucru pentru eliberarea cazierului judiciar în oraşele Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă. Punctele de lucru funcţionează în sediile poliţiilor orăşeneşti din cele patru oraşe.

Astfel, toţi cetăţenii judeţului pot solicita cazierul judiciar de la noile puncte deschise astăzi. “Orice cetăţean, indiferent de localitatea de domiciliu, poate solicita eliberarea unui cazier judiciar cu excepţia cetăţenilor străini care, pentru eliberarea unui astfel de document se poate adresa Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi”, spune Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. Programul de lucru cu publicul, condiţiile privind eliberarea documentelor, precum şi actele necesare vor fi afişate la sediile unităţilor de poliţie.

Pentru persoanele care nu figurează cu condamnări, certificatul de cazier judiciar se eliberează „pe loc”, în timp ce pentru celelalte categorii de persoane, eliberarea certificatului de cazier judiciar se face în cel mult 3 zile de la data solicitării.

Termenul de valabilitate al certificatului de cazier judiciar este de 6 luni de la data eliberării. Până la deschiderea celor patru puncte de lucru în cadrul poliţiilor orăşeneşti, toţi cetăţenii solicitau eliberarea cazierului judiciar punctului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, din Drobeta Turnu Severin.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite