Cel mai bun brutar din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tökes Tibor face cea mai bună pâine cu cartofi din ţară
Tökes Tibor face cea mai bună pâine cu cartofi din ţară

Pâinea cu fulgi de cartofi, produsă de brutăria lui Tökes Tibor, din Târgu Mureş, a obţinut premiul I la concursul naţional de panificaţie „Etalează-ţi talentele“.

40 de maeştrii brutari din toată ţara s-au întrecut, iar cei mureşeni au ieşit învingători.

Secretul pâinii cu fulgi de cartofi îl ştie Tökes Tibor, maestrul brutar care a obţinut de două ori titlul de campion mondial la Cupa Mondială a Brutarilor din Franţa. „Pâinea are la bază o reţetă din zona secuimii şi este făcută din făină, sare, apă şi are o cantitate redusă de drojdie.

Maiaua se ţine şapte ore la dospit, apoi se adaugă fulgi de cartofi. Secretul acestei pâini este conţinutul foarte mare de apă, circa 87%. Cu cât conţine mai multă apă, cu atât pâinea rezistă mai mult", a explicat Tökes Tibor.

Preţul unei astfel de pâini este 3,6 lei. Tibor a mai „inventat" şi alte sortimente pentru clienţii săi. „Avem pâine cu ceapă, pâine rustică cu măsline şi pâine bavareză cu secară, ce vor intra în curând pe piaţă. În domeniul patiseriei, ca noutate avem batonul cu şuncă, usturoi şi smântână şi „papionul" cu zahăr şi scorţişoară", a mai spus brutarul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite