Ce spune Rudolph Giuliani despre scrisoarea sa şi poziţia oficială a SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrisoarea trimisă lui Klaus Iohannis şi autorităţilor române „nu are nimic de-a face cu Guvernul american“, a declarat avocatul preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giulani, citat de The New York Times (NYT).

Rudolph Giuliani, fost primar al New Yorkului şi avocat aflat în slujba lui Trump, a intrat în atenţia presei române pentru o scrisoare trimisă preşedintelui Klaus Iohannis în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

După ce a recunoscut pentru Polico.eu că a fost plătit pentru a trimite această scrisoare, a declarat, potrivit NYT, că actul său legat de România „nu are nimic de-a face cu Guvernul american“.

El a spus că a acţionat în calitate de „avocat şi consultant independent“. „Ofer consiliere în materie de securitate, aplicarea legii şi terorism în diferite ţări. Avocaţii privaţi care lucrează pentru preşedinte au cu toţii activităţi private“, a subliniat Giuliani.

Diplomaţia americană s-a delimitat marţi de scrisoarea lui Giuliani.

„Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani“, a afirmat Donald L. Caroll, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Contactat de Politico.eu, Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions, care aparţine fostului director FBI Louis Freeh. Printre clienţii avocatului Freeh se numără oamenii de afaceri Puiu Popoviciu şi Alexander Adamescu. Ambii clienţi români ai lui Freeh au probleme cu Justiţia din România: Puiu Popoviciu este deja condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, în timp ce Adamescu este urmărit în baza unui mandat european de arestare pentru două acuzaţii de mită.

Potrivit lui Giuliani, scrisoarea „are la bază un raport“ al lui Louis Freeh, cel care conduce firma de consultanţă globală Freeh Group International Solutions. „Mi-au plătit onorariul“, a spus el despre firma Group International Solutions, fără să dezvăluie însă suma primită.

Citeşte şi:

VIDEO Rudy, Louie şi Cătălin (viclean copil de casă). Premisele unui conflict diplomatic între România şi SUA

Dumitru Buzatu, PSD: Toată lumea ştia că Giuliani e un lobbyist, deci normal că a fost plătit. Dar asta nu înseamnă că nu mai e valabil ce spune

Tăriceanu despre faptul că Giuliani a fost plătit pentru scrisoare: Nu are nicio relevanţă. Activităţile de lobby sunt legale. Mai importantă e esenţa mesajului

Dragnea, după întâlnirea cu ambasadorul SUA: Am discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic, o prioritate a agendei de politică externă a României

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite