Cazul poliţistului lovit cu maşina de un tânăr în faţa Gării de Nord din Capitală în urmă cu doi ani a ajuns la un prim verdict. Ce pedeapsă a primit şoferul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia

Bogdan Florin Mardale a primit azi 2 ani de închisoare cu executare de la Judecătoria Sector 1 după ce, în 2020, a lovit un poliţist cu maşina în faţa Gării de Nord, apoi a fugit de la locul faptei.

Judecătoria Sector 1 l-a condamnat pe Bogdan Florin Mardale la 2 ani de închisoare cu executare.  Mai mult, judecătorii au hotărât că tânărul nu va avea voie să conducă o maşină timp de 5 ani, perioadă în care nu va putea fi ales într-o funcţie publică.

De asemenea, acesta va trebui să îi plătească poliţistului lovit 3.500 de euro daune morale şi 4.000 de lei cheltuieli judiciare, potrivit libertatea.ro. 

Decizia nu este definitivă, fiind de aşteptat ca acesta să facă apel. 

Mardale, care a fost secretarul personal al şefului Institutului Naţional de Statistică a fost acuzat că, pe 28 noiembrie 2020, l-a lovit cu maşina pe poliţistul care-l rugase să mute vehiculul din staţia de autobuz din faţa gării bucureştene. El a fugit apoi de la locul faptei şi a fost prins de acelaşi echipaj de poliţie.

Trimis în judecată în aprilie 2021, după ce încadrarea i-a fost schimbată în ultraj, Mardale a venit în faţa instanţei în pantaloni scurţi.

„Pot să-mi retrag scuzele?”, a fost întrebarea ironică a lui Mardale în faţa judecătoarei, referindu-se la momentul în care şi-a cerut scuze în faţa poliţistului pentru ce-a făcut.

În luna septembrie, Poliţia Română a confirmat, pentru Libertatea, că acelaşi Mardale a fost prins la volan în Piaţa Victoriei din Bucureşti, deşi avea carnetul suspendat. Pe numele acestuia a fost deschis, astfel, un al doilea dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite