Cazul Caracal. Detalii şocante din rechizitoriul prin care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

În rechizitoriul prin care procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă sunt descrise în amănunt momentele terifiante prin care au trecut în ultimele ore de viaţă cele două tinere violate şi ucise de Dincă. Anchetatorii arată că înainte să fie arsă, Alexandra a fost lovită cu pumnul în faţă şi sugrumată. Cu doar 4 luni înainte Luiza era violată, torturată şi arsă în curtea casei.

Pe 25 iulie 2019 în jurul orei 12.00 „observând că aceasta (Alexandra - 15 ani -n.r.) a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie,  i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, se arată în rechizitoriul trimis instanţei. Înainte însă Dincă  a telefonat familiei victimei căreia i-a comunicat că fata a părăsit „voluntar” teritoriul României,

Dincă le-a spus anchetatorilor că s-a preocupat să scape de cadavru imediat după ce a ucis-o pe tânără. "În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracţiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuinţa sa din municipiul Caracal, Judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracţiuni de omor pe care o săvârşise, a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente (Luiza Melencu-n.red.). Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal", arată procurorii.

Luiza, legată cu lanţul de pat, violată în mod repetat. A fost arsă ca şi Alexandra

Procurorii susţin că şi Luiza Melencu (18 ani) a fost ţinută captivă mai multe zile. În tot acest timp a fost violată de mai multe ori de Dincă. "Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 - 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de persoane”. În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul G.D. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani", arată procurorii. 

Anchetatorii susţin că la unul dintre violuri a participat şi un complice, Ştefan Risipiţeanu. Şi el este arestat. 

Anchetatorii susţin că Luiza a fost ucisă după ce a incercat să se opună unui nou viol. "În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenţie, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul şi cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale. Cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal", se arată în document.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracţiuni, a anunţat miercuri Parchetul General, care spune că procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul „Caracal”. Gheorghe Dincă, aflat în prezent în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni. Astfel, Dincă este acuzat oficial de procurori că le-a ucis le Alexandra Măceşanu, de 15 ani, şi pe Luiza Melencu, de 19 ani.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite