Cazul Caracal. Ce au mai găsit anchetatorii în „Casa Groazei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul crimelor din Caracal, anchetatorii au trecut, miercuri, la verificarea eventualelor catacombe din gospodăria lui Gheorghe Dincă, dar au început şi expertizarea informatică a gadgeturilor ridicate din dosar. În plus, fragmentele osoase ridicate în cursul zilei de marţi au ajuns la legiştii de la Bucureşti pentru a fi analizate.

În teren, la locuinţa lui Dincă, anchetatorii lucrează în condiţiile greu de imaginat. În respectiva casă se simte un aer greu, înecăcios, iar mizeria şi haosul sunt incredibile. În plus, toate ferestrele sunt acoperite cu şipci din lemn. Drept urmare, la intrarea în respectiva construcţie, senzaţia  este una extrem de apăsătoare, asemănătoare celei induse de filmele de groază, susţin surse apropiate anchetei.

Spargerea betonului şi clonarea calculatorului

În timpul cercetărilor la casa lui Dincă au fost chemaţi, ieri, pompierii militari care  au secat un puţ din curte. Cercetările ulterioare ale anchetatorilor au arătat că acesta este “curat”, nedescoperindu-se urme suspecte. În paralel s-au adus utilajele necesare pentru spargerea unor platforme de beton construite prin curte aparent fără logică. Practic, este vorba de nişte zone pe care Dincă le-a betonat pentru un scop pe care nu îl poate explica. Această operaţiune este una mai laborioasă, iar rezultatele sunt aşteptate în zilele următoare. În acelaşi timp, vor fi investigate şi câteva tuburi de canalizare din beton pentru că sunt îngropate, la fel, aparent fără logică, parţial în pământ, susţin surse judiciare.

La rândul lor, specialiştii IT ai poliţiei au început cu expertizarea unui aparat foto descoperit la Dincă, dar în acesta nu au fost descoperite imagini relevante pentru anchetă. Laptopul criminalului a necesitat o atenţie sportă din partea analiştilor pentru că există riscul ca acesta să fie dotat cu un sistem de parolare mai special care ar putea şterge toate datele din memorie. Din acest motiv, acest calculator este clonat, practic, prin trecerea tuturor datelor într-un alt laptop. Când acest transfer va fi finalizat abia atunci se va verifica conţinutul datelor salvate de Dincă. În plus, IT-iştii poliţiei verifică şi toate telefoanele ridicate în acest caz. 

Rezultatele ADN sunt aşteptate marţi

În cursul zilei de ieri, oasele calcinate şi dinţii despre care anchetatorii presupun că ar aparţine Luizei Melencu au ajuns la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a fi analizate. Ca şi în cazul Alexandrei Măceşanu, oasele sunt atât de calcinate încât nu sunt utile analizei ADN, dar pot fi folosite pentru analiza antropologică, care va stabili sexul şi vârsta probabilă victimei. Pentru analiza ADN se vor utiliză probe genetice extrase din dinţi. Oricum, rezultatele celor două analize, cea antropologică şi cea genetică, vor fi gata săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi. 

Surse din anchetă au declarat că Dincă susţine în continuare că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza, întâmplător, la nervi, cu câte o singură palmă. Investigatorii consideră că Gheorghe Dincă nu este un individ prost, dar că are toate caracteristicile unui prădător sexual . El ar fi lucrat în cele două cazuri după un şablon şi, după ce şi-a satisfăcut poftele, ar fi ucis tinerele deoarece construcţia pe care el o numeşte locuinţă nu are beci, iar fetele nu puteau fi ţinute la nesfârşit fără ca vecinii să nu prindă de veste. 

Se plânge că e obosit şi că i se dă apă care se încălzeşte

Gheorghe Dincă suportă destul de greu condiţiile de anchetă. Cel puţin asta reiese din cele spuse de avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi, care a subliat că suspectul s-a plâns, în cursul anchetei, că este obosit. "El era obosit de atunci, este foarte obositor acolo. Sunt nişte condiţii foarte grele acolo pentru toată lumea - şi pentru poliţiştii, şi pentru inculpat, şi pentru avocat. (...) Primeşte apă, dar apa se încălzeşte şi este o problemă. Nu au frigider acolo şi se bea apă caldă, cum am băut şi eu. Sper să îşi facă ceaiuri. Ceai se poate bea, apă nu se mai poate bea la un moment dat", a precizat Claudiu Lascoschi.

Cercetările continuă până la verificarea tuturor pistelor

În acest caz, până în prezent, anchetatorii nu au date că ar fi şi alte victime în afară de Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Totuşi, indiferent de ce declară Gheorghe Dincă, tocmai din cauza modului de lucru standardizat al acestuia, investigaţiile vor continua până când vor fi verificate toate pistele. 

Reamintim că Alexandra şi Luiza au fost răpite, sechestrate, violate şi ucise într-un mod identic. Şi felul în care Dincă a încercat să scape de cadavre prin incinerare a fost  identic. Singura diferenţă este că ucigasul nu a avut timp să scape de cenuşa Alexandrei. 

Te-ar putea interesa şi:

Ultima noapte a Alexandrei: A fost strâns legată de pat cu o sfoară groasă şi lăsată să zacă pe podea, în timp ce criminalul a dormit în pat

Cum funcţiona incineratorul monstrului din Caracal şi de ce vecinii nu au simţit mirosul puternic

Valeriu Butulescu, martor la incinerarea unui cadavru: „Înclin să cred că arderea fetei în butoiul lui Dincă era imposibilă. Mirosul s-ar fi simţit în tot oraşul”

În cât timp a ars trupul Alexandrei, explicaţia unui legist: „Mulţi spun că trebuia o temperatură mare. E minciună“

Avocatul lui Dincă: El a crezut că fetele sunt prostituate. Spune că Luiza a fost de acord să-l însoţească

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite