Cazul Bodnariu. Autorităţile norvegiene spun că ancheta nu a avut în vedere aspecte religioase. Familia confirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Bodnariu a confirmat că ancheta demarată de Autoritatea pentru Protecţia Copilului din Norvegia nu a avut niciodată în vedere aspecte religioase, în ciuda informaţiilor iniţiale, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu, a confirmat, în cadrul unei conferinţe susţinute miercuri, faptul că autorităţile norvegiene nu au iau în considerare niciun criteriu ce ţine de religie în cazul Bodnariu.

MAE a făcut mai multe precizări legate de cazul familieie română-norvegiană Bodnariu, ai căror copii au fost preluaţi de autorităţile din Norvegia, ca urmare a acuzaţiilor de violenţă domestică, fiind prima conferinţă pe această temă. Ministerul a anunţat, prin purtătorul său de cuvânt, că se află în permanenenţă în contact cu autorităţile norvegiene şi că a fost înfiinţat un grup de lucru la Bucureşti pentru sprijinirea familiei Bodnariu.

În acelaşi timp, Lunculescu a precizat că un expert din centrala MAE a fost trimis la Oslo unde alături de ambasadorul României în Norvegia şi consulul general al României a participat la mai multe întâlniri cu autorităţile norvegiene. În urma întrevederilor, consulul general României a primit aprobarea de a-i vizita pe copiii familiei Bodnariu, cu condiţia ca aceste întrevederi să nu dăuneze interesului copiilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite