Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu reprezentanţii grefierilor, după ce aceştia au protestat faţă de eliminarea pensiilor speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei anunţă că ministrul Cătălin Predoiu şi alţi reprezentanţi ai instituţiei s-au întâlnit cu cei ai grefierilor, în contextul protestelor acestora, şi au discutat despre intenţia Guvernului de a modifica OUG 114 şi cea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. O nouă întâlnire va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Lidia Barac şi directori din cadrul Ministerului au avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanţi ai grefierilor, în contextul protestelor acestora din ultimele zile, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, s-a discutat despre intenţia Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale şi bugetare, dar şi aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuţie şi faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfăşoară în condiţii improprii, ajungându-se ca, statistic, speranţa de viaţă a unui grefier să fie de 58 de ani.

"Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis faţă de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceştia este partajată între Guvern, Ministerul Justiţiei şi Parlament. Acesta a precizat şi faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce priveşte unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuţie atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu cel al Muncii", scrie în comunicatul MJ.

Ulterior,  s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanţii MJ şi cei ai grefierilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite