Care este starea de sănătate a românilor răniți în accidentul de autocar din Slovenia

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul rutier din Slovenia au primit îngrijiri medicale şi sunt în afara oricărui pericol, relatează Agerpres.

Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia FOTO sobotainfo.com
Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia FOTO sobotainfo.com

Trei cetăţeni români au decedat în acest accident. Potrivit MAE, trei dintre cetăţenii români răniţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment. MAE precizează că ceilalţi 22 de cetăţeni români sunt în siguranţă, le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente şi urmează să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinaţie - Italia.

Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea acestui accident pe autostrada A1, între localităţile Garciani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 29 de cetăţeni români spre Italia, arată MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului.

Trei români au murit pe loc

Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident. În urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă în legătură cu acest accident. Ancheta autorităţilor slovene este în desfăşurare.

Cui puteți cere ajutor

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile locale privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, precum şi sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite