BILANŢ Trei zile de viscol şi nămeţi: morţi, beznă, drumuri şi şcoli închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din ţara noastră s-a confruntat timp de trei zile cu ninsori abundente şi viscol care au ucis mai mulţi oameni, au închis autostrăzile A1 şi A2 şi zeci de drumuri naţionale şi au lăsat mii de gospodării fără electricitate.

Vă prezentăm radiografia ultimelor trei zile de viscol şi ger din România:

ARGEŞ 2 morţi, 16 şcoli închise, 4 drumuri blocate şi 38 de localităţi fără lumină

Prima zăpadă consistentă din Argeş a blocat A1, un drum naţional şi două judeţene, a închis 16 unităţi de învăţământ, printre care un liceu şi o grădiniţă,  şi a omorât doi oameni. Vezi aici detalii!

BOTOŞANI-ul a scăpat de viscol, dar se luptă cu gerul cumplit

Şi la Botoşani a nins din abundenţă două zile, iar viscolul şi-a făcut de cap în câmp. Pe parcursul perioadei critice, în judeţ s-au produse blocaje în trafic, însă peste o sută de drumari au muncit din răsputeri cu 34 de utilaje pentru a degaja arterele cu probleme.Vezi aici detalii!

BRAŞOV Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă

Zăpada şi viscolul din ultimele zile nu au afectat traficul rutier şi niciun drum nu a fost blocat, astfel că la ora actuală, în judeţul Braşov se circulă fără probleme. Vezi aici detalii!

CLUJ Circulaţie în condiţii de iarnă. Nu s-au înregistrat blocaje

Traficul rutier în judeţul Cluj se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu s-au înregistrat blocaje, iar drumurile sunt parţial umede, susţin autorităţile.Vezi aici detalii!

CONSTANŢA După două zile de viscol: drumuri blocate, şcoli închise, ambulanţe înzăpezite

Constanţa a fost sub avertizare meteorologică de viscol până sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00. În ultimele două zile, toate drumurile naţionale din judeţ au fost blocate.  Vezi aici detalii!

CĂLĂRAŞI Bilanţ după viscol: 600 de persoane înzăpezite, 16 drumuri închise, un tren deraiat

Viscolul a făcut ravagii timp de trei zile în Bărăgan. Circulaţia a fost paralizată, iar judeţul Călăraşi a rămas izolat. Şapte drumuri naţionale, nouă judeţene şi Autostrada Soarelui care leagă Bucureştiul de Constanţa au fost îngropate sub nămeţi. Vezi aici detalii !

IAŞI Bilanţul gerului: maşini răsturnate, zboruri anulate şi boschetari la spital

Zăpada şi poleiul format pe străzile din Iaşi au făcut primele victime în urmă cu trei zile . Mai multe accidente rutiere au avut loc miercuri noaptea din cauza şoferilor care nu au adaptat viteza la condiţiile de trafic, avioanele nu au mai putut decola de pe Aeroportul din Iaşi şi saloanele spitalelor au fost luate cu asalt de oamenii străzii.

GALAŢI Peste 200 de persoane blocate în nămeţi, 60 de maşini abandonate, 17 drumuri închise

Viscolul din ultimele zile a dat peste cap circulaţia rutieră pe raza judeţului Galaţi, cel mai grav afectat a fost DN 24D, care a fost închis timp de trei zile. 150 de oameni au fost prinşi în nămeţi, mai bine de 24 de ore, pe acest drum. Vezi aici detalii!

MEHEDINŢI Iarna a închis şcoli, a lăsat sate în beznă şi a adus o amendă unui drumar jucăuş

Trei zile de iarnă au dat peste cap viaţa monotonă a mehedinţenilor. Bilanţul acestor ore albe au scos la iveală faptul că drumarii ignorau apelurile pompierilor, iar 400 de elevi au intrat în vacanţă două zile. Vezi aici detalii!

NEAMŢ Trei persoane în şoc hipotermic şi 13 drumuri blocate

Opt sectoare de drum naţional şi 13 de drum judeţean au avut nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire, însă, de vineri situaţia a revenit la normal. Gerul care s-a lăsat de două zile a făcut victime în rândul oamenilor străzii. Vezi aici detalii!

PRAHOVA Două DN-uri blocate, 50 de localităţi fără curent şi 19 şcoli închise

După trei zile de la viscolul care a paralizat judeţul, autorităţile prahovene au reuşit readucă lucrurile la normalitate. În punctul maxim al furtunii, 50 de localităţi au fost lăsate fără curent, mai multe drumuri judeţene şi naţionale blocate, iar 19 şcoli şi 4 grădiniţe închise. Vezi aici detalii!

SUCEAVA Drumuri cu zăpadă şi temperaturi de crapă pietrele în ultimele zile la Suceava

În ultimele trei zile s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, la Suceava. Ieri dimineaţă, la Rădăuţi a fost cel mai frig din ţară, - 21 grade Celsius. Vezi aici detalii!

TELORMAN Elevii şi viitorii şoferi au avut de suferit

Judeţul Teleorman a fost paralizat două zile. Zăpada şi viscolul au blocat zeci de drumuri judeţene, dar şi un drum naţional. În acelaşi timp, aproximativ 60 de localităţi au rămas fără energie electrică. Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. Vezi aici detalii!

TULCEA Retrospectivă neagră a coşmarului alb: Două persoane au murit aşteptând ambulanţa!

Peste 40 de unităţi şcolare şi-au închis porţile, zeci de localităţi au rămas fără curent electric, drumurile judeţene şi naţionale au fost închise, magazinele au rămas fără provizii. În plus, două persoane şi-au pierdut viaţa pentru că maşinile ambulanţei nu au putut ajunge la ele. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite