Balize distruse de un avion al Turkish Airlines pe Aeroportul „Henri Coandă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion operat de Turkish Airlines s-a aliniat incorect pe pista de decolare a aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din #București și a distrus mai multe balize.

FOTO cias.gov.ro
FOTO cias.gov.ro

"În data de 17.04.2024, aeronava de tip Airbus A330-343E, înmatriculată TC-LOC, având la bord 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului, a fost planificată să execute zborul comercial cu nr. TK1046 pe ruta LROP (Aeroportul Internațional Henri Coandă București) – LTFM (Aeroportul Istanbul).

După îmbarcarea pasagerilor, efectuarea rulajului și alinierea la pista 26L, aeronava a decolat la ora 19:32 UTC. Ulterior decolării aeronavei înmatriculată TC-LOC, pe timpul controlului stării pistei de decolare/aterizare, personalul care administrează suprafața de mișcare a constatat distrugerea unui număr de 10 balize marginale pe partea de Nord a pistei 26L precum și a unui panou de informare care indică ieșirea de pe calea de rulare G. De asemenea, a fost constatată și exfolierea unei porțiuni din acostamentul pistei, pe partea de Nord, pe lungimea zonei în care balizele au fost sparte. Aeronava TC-LOC a aterizat la ora 20:27 UTC pe aeroportul Istanbul, fiind oprită, după rulaj, pe una din căile de rulare în urma raportării de către echipaj a unei probleme tehnice la trenul de aterizare față.

image

Administratorul AIHCB a procedat la înlocuirea imediată a balizelor sparte, fără a interfera cu traficul aerian, astfel încât deteriorarea suprafeței de mișcare să fie eliminată fără a fi nevoie de emiterea unui mesaj NOTAM pentru suspendarea operațiunilor aeriene de pe pista 26L", arată cias.gov.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite