Detalii din ancheta privind avionul AN-2 răsturnat pe un câmp din Buzău: a frânat brusc la aterizare și s-a dat peste cap VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Antonov AN-2 la bordul căruia se aflau pilotul și copilotul, a fost implicat, vineri, într-un incident aviatic, pe un câmp de lângă municipiul Buzău. Aparatul de zbor s-a dat peste cap chiar înainte de aterizare. Din fericire, nu au existat victime.

Aeronava aparţine Aeroclubului României şi, potrivit informaţiilor oferite de oficialii instituției, o problemă la avion a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aterizeze pe câmp, la scurt timp după ce a lansat mai mulți parașutiști.

În cele din urmă, aterizarea s-a efectuat fără ca pilotul sau copilotul să fie răniți, avionul răsturnându-se. Niciuna dintre cele două persoane din avion nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Avionul lansase nişte paraşutişti şi revenea după lansarea respectivă. Avionul a suferit pagube", a declarat Dan Chirac, purtător de cuvânt în cadrul Aeroclubului României.

Avionul a aterizat pe plafon. FOTO I. Bunilă
Avionul a aterizat pe plafon. FOTO I. Bunilă

Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a declanșat o anchetă la fața locului, aparatul urmând să fie dezasamblat în următoarele ore. Potrivit unor martori, puțin înainte de ora 12,00, la aterizare, aeronava a frânat brusc și ulterior s-a răsturnat.

AN-2 a fost proiectat de biroul de proiectare Antonov din Uniunea Sovietică și a fost utilizat pe scară largă pentru o varietate de misiuni, inclusiv agricultură, transport de marfă și pasageri, parașutism și alte operațiuni speciale.

Antonov AN-2 este construit din materiale tradiționale, cum ar fi aluminiu pentru structura sa și pânză întinsă peste aripi și fuselajul din spate, ceea ce este tipic pentru aeronavele din acea perioadă.

Potrivit piloților care zboară pe acest tip de aeronavă, AN-2 are caracteristici unice de zbor datorită aripilor sale mari și capacității de a zbura la viteze foarte mici. Acest lucru poate fi avantajos în anumite situații, dar necesită abilități speciale de pilotaj pentru a gestiona corect decolările, aterizările și zborul la viteze reduse.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite