Atenţie, transportatori români! Până la sfârşitul lunii, Ungaria are o campanie de control al transporturilor de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la sfârşitul lunii, Ungaria are o campanie
de control al transporturilor de marfă   FOTO Adevărul
Până la sfârşitul lunii, Ungaria are o campanie de control al transporturilor de marfă   FOTO Adevărul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autorităţile ungare desfăşoară până la sfârşitul lunii noiembrie 2013 o amplă campanie de control al transporturilor de marfă ce tranzitează teritoriul Ungariei.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă transportatorilor rutieri români să se informeze în prealabil şi să respecte reglementările aplicabile.

Conform unui comunicat MAE remis sâmbătă în situaţia în care se constată că locul de descărcare a mărfurilor transportate diferă de sediul/locaţia beneficiarului, este necesară prezentarea unei declaraţii din partea beneficiarului care să justifice legătura dintre acesta şi punctul de descărcare (se acceptă inclusiv declaraţiile transmise prin e-mail sau fax).

În cazul nerespectării regimului transportului internaţional de deşeuri, autorităţile ungare dispun sancţiunile prevăzute de legislaţia internă, prin aplicarea unor amenzi contravenţionale şi sechestrarea mijloacelor de transport până la achitarea amenzilor.

„La efectuarea plăţii prin transfer bancar, sechestrul instituit asupra autovehiculelor nu se ridică decât după confirmarea intrării în contul autorităţilor locale competente a sumelor virate cu titlu de amendă. Procedurile aferente presupun, în practică, mai multe zile de indisponibilizare a mijloacelor de transport sechestrate“, avertizează MAE.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite