Atenţie, şoferi! Peste 420 de radare sunt montate pe cele mai importante drumuri din ţară în perioada Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Crăciunului, 11.665 vor acţiona suplimentar faţă de care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. Dintre aceştia, circa 1.900 sunt poliţişti de la Rutieră care vor folosi peste 420 de radare pentru prinderea şoferilor vitezomani.

Potrivit Poliţiei Române, 11.665 de poliţişti vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică,  prioritatea acestora fiind prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, aproape 7.380 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.900 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, peste 400 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Totodată, pentru desfăşurarea activităţilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative şi asigurare a fluenţei traficului rutier, poliţiştii vor folosi aproape 770 de autospeciale, dintre care 427 dotate cu aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. 

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic, în 16 autogări (naţionale şi internaţionale),  precum şi în 35 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite