Arafat, despre decesul protestatarului din Piaţa Victoriei: Cel mai probabil, a fost un episod medical separat, care nu are corelare cu ce a fost pe 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„​Cel mai probabil, a fost un episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august. Autopsia poate arăta altceva, dar astea sunt datele pe care le am acum", a declarat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre decesul bărbatului din Turnu Măgurele care a participat la protestul din 10 august şi a murit, în noaptea dintre 19 şi 20 august, la Spitalul din Alexandria.

Raed Arafat susţine că, în fişele protestatarilor care au cerut în acea seară primul ajutor de la echipajele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, "s-a trecut acolo că au fost expuşi gazelor", însă, în cazul bărbatului care a murit câteva zile mai târziu, "s-au trecut epistaxisul şi hipertensiunea", potrivit Hotnews.

Şeful DSU mai afirmă că abia după 4 zile de la protest, pacientul, "cunoscut cu probleme cardiace şi digestive", s-a simţit rău şi a ajuns la Spitalul din Turnu Măgurele, iar ulterior a fost transferat la Spitalul din Alexandria, la Terapie Intensivă, unde "a avut încă un puseu de sângerare şi a decedat".

"Faptul că vărsăturile au apărut la 4 zile după, arată că este puţin probabil (să existe o legătură cu substanţele inhalate la protest - n.red.)", susţine Raed Arafat.

"Corelarea dintre substanţe (de la protest - n.red.) şi starea pacientului, la acest moment, nu pot să o găsesc. Autopsia ne va spune cauza decesului. Dacă se găseşte o corelare, va fi găsită de medicii care fac autopsia", adaugă Arafat.

"Cel mai probabil, a fost un alt episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august. Ceea ce iese de la autopsie poate să arate altceva, dar astea sunt datele pe care le am acum", conchide Raed Arafat.

Decesul a avut loc în noaptea dintre 19 şi 20 august

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.r.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat ieri reprezentantul Poliţiei.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean Alexandria spun că bărbatul care a participat la protestul din 10 august şi care murit duminică noapte în unitatea medicală era în evidenţe cu mai multe afecţiuni cardiace şi digestive, precizând că era internat din 15 august la terapie intensivă, cu diagnosticul „ulcere multiple sângerânde“.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria a transmis, luni, un comunicat de presă în care precizează că bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la unitatea medicală în 15 august, prin transfer, având cu hemoragie digestivă superioară, "exprimată prin melenă şi sindrom anemic sever".
 
"Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie Intensivă, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic.  Cu toate acestea, starea pacientului s-a agravat.  În data de 19 august, orele 23.45, bărbatul a decedat, în urma unui stop cardio-respirator. Facem meţiunea că pacientul era în evidenţă pentru mai multe afecţiuni cardiace şi digestive.  Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei", a comunicat Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite