Anunţul pentru construirea unor patinoare în parcurile din Sectorul 5, din Bucureşti, publicat pe SEAP. Reacţia Primăriei Capitalei: „O eroare materială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Romniceanu este arie protejată
Parcul Romniceanu este arie protejată

Deşi edilii Capitalei au negat existenţa proiectului patinoarului în Parcul Romniceanu, arie protejată, Asociaţia În Cotroceni – Oameni, Idei, Poveşti are documentele care atestă că proiectul era demarat şi urma a fi implementat.

Documentele, publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) din 20 decembrie, arată că procedura achiziţiiei pentru patinoare a fost deja iniţiată, iar valoarea acesteia se ridică la peste 3 milioane de lei.

Anunţul de participare cu nr. 420309 conţine documentaţia de atribuire prin procedură simplificată conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Potrivit Caietului de Sarcini înregistrat de Primăria Sectorului 5, patinoarul amplasat în Parcul Rominceanu ar urma să aibă 67,20 de metri lungime şi 7,15 metri lăţime, cu un total de 481 de metri pătraţi pentru 100-150 persoane, să fie dotat cu o maşină de curăţat patinoarul, patru maşini de lustruit suprafaţa şi 150-200 de patine. Schiţa patinoarului din Parcul Romniceanu este asumată prin semnătură şi ştampilă de SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA din cadrul Primăriei Sectorului 5, iar documentaţia de licitaţie nu are explicaţii despre aspect, volum sau impactul pe care îl va avea în zonă.

Ordinul Arhitecţilor o critică pe Gabriela Firea

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a criticat din nou decizia Primăriei Capitalei, ironizând-o pe Gabriela Firea, care a susţinut că nu se construieşte patinoar, ci se fac lucrări de desfiinţare a unor elemente de joacă şi a mobilierului stradal.

„Nu poţi să te apuci să schimbi mobilier stradal şi locuri de joacă şi să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, şi când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieşea”, afirmă Şerban Sturdza.

„Distinsă Doamnă Primar General al Bucureştilor, sunteţi o fire foarte voluntară. Sperăm să vă găsiţi resursele să citiţi şi adresele trimise de OAR Bucureşti în ultimul an şi jumătate. Iar dacă mai aveţi resurse de voluntariat, să şi răspundeţi. În ce priveşte Parcul Romniceanu, am înţeles că v-aţi făcut rezervare la dreptul de a vă adresa instanţei. Dar vă rugăm să o faceţi după ce citiţi materialul de mai jos şi anexele sale. Vedeţi dumneavoastră, distinsă doamnă Primar General al Capitalei, în Bucureşti viaţa nu bate filmul. Nu poţi să te apuci să schimbi mobilier stradal şi locuri de joacă şi să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, şi când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieşea”, a scris Şerban Sturdza, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune că anunţul pentru contractare a fost publicat pe SEAP în 20 decembrie şi prevede amenajarea de patinoare în parcurile din Sectorul 5, respectiv în Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humuleşti şi Parcul Pecineaga. 

Reacţia Primăriei Capitalei

Primarul General Gabriela Firea a reacţionat după dezvăluirile legate de proiectul patinuarului, susţinând în continuare că lucrările din Parcul Romniceanu vizează  „punere în siguranţă a mobilierului urban şi a locului de joacă“. Municipalitatea mai arată că încărcarea documentaţiei pe SEAP ar fi fost o eroare materială.

„Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Sectorului 5, lucrările care se execută în acest parc sunt lucrări de punere în siguranţă a mobilierului urban şi a locului de joacă, că urmare a sesizărilor primite de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, şi nu lucrări de realizare a unui patinoar.  Mai mult decât atât, la direcţia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti nu a fost depusă nici o documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei în vederea realizării unui patinoar, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, având în vedere că Parcul Romniceanu se află în zona protejată. În ceea ce priveşte documentaţiile apărute în SEAP, potrivit Primăriei Sectorului 5, încărcarea acestora la dată de 5.12.2017 şi publicarea în SEAP în data de 20.12.2017 reprezintă rezultatul unei erori materiale“, se arată într-un comunicat al PMB.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite