Anchetă socială la locuinţa manelistului Florin Salam după ce ar fi participat la o petrecere unde s-a consumat cocaină. Salam: „M-am drogat un an, poate doi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Salam a fost audiat luni într-un dosar de consum de cocaină FOTO Adevărul
Florin Salam a fost audiat luni într-un dosar de consum de cocaină FOTO Adevărul

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a dispus începerea unei anchete sociale la locuinţa manelistului Florin Salam pentru a vedea dacă cei doi copii ai acestuia sunt crescuţi în condiţii normale.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4, Mircea Nicolaidis, a declarat miercuri că instituţia s-a autosesizat şi a dispus încă de marţi efectuarea unei anchete sociale la locuinţa lui Salam. Nicolaidis a mai precizat că prin ancheta socială se doreşte verificarea stării copiilor.

„Nu am găsit pe nimeni ieri. Azi de dimineaţă, o echipă DGASPC s-a deplasat din nou la locuinţa acestuia, dar copiii erau la şcoală”, a explicat Nicolaidis, subliniind că, din informaţiile pe care autorităţile le au în acest moment, cei doi copii ar fi bine îngrijiţi.

Cântăreţul Florin Salam a fost audiat luni de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un dosar în care el şi membrii trupei sale sunt suspectaţi de consum de cocaină.

Florin Salam a declarat, la ieşirea de la DIICOT, că a fost audiat ca martor, după ce în vară a participat la o petrecere unde „s-au întâmplat mai multe prostii”.

Întrebat dacă este vorba despre consum de cocaină, Salam a răspuns: „Nu ştiu, s-o fi consumat”.

Întrebat dacă vreun membru al trupei sale a consumat droguri, Florin Salam a spus că nu ştie, dar dacă ar fi aşa, el ar face „curăţenie în trupă”, fără să-i facă rău respectivului.

Florin Salam: „Am consumat droguri, un an, poate un an jumătate, poate doi ani”

Manelistul Florin Salam a declarat pentru Cancan, în cadrul unui interviu video, că s-a drogat „un an, poate un an jumătate, poate doi”, după ce a murit soţia sa. În plus, acesta a precizat că audierea sa în acest caz a venit după ce a fost la o petrecere din Bucureşti, „un chef mai ciudat”, unde probabil s-au consumat droguri.

„Am fost sunat şi am mers la DIICOT. M-au întrebat (procurorii – n.r.) de un chef la care au fost multe persoane şi dacă am fost eu în noaptea aceea acolo. A fost un chef mai ciudat, probabil s-au consumat droguri. Cred că în Bucureşti. Am fost la cheful acela, dar nu am fost atent la ce face fiecare. Din ce m-au întrebat, eu am spus doar cine era acolo. M-au întrebat despre nişte băieţi dintre care mulţi sunt «no name»”, a mărturisit Salam. 

Manelistul a explicat reporterului că procurorii DIICOT nu i-au prezentat nicio probă privind vreun presupus trafic de droguri. 

„Nu mi-au arătat nimic. Eram sigur că nu au ce să-mi arate. Am spus adevărul. Da am fost acolo (la petrecere – n.r.). Nu este vina mea pentru ce fac unul şi altul. Eu răspund de ceea ce face eu. Dacă sunt vinovat, eu răspund”, a replicat acesta

În plus, Salam a precizat că cel mai marcat moment din viaţa sa, moment din care ar fi început şi să consume droguri, este acela când i-a murit soţia. 

„După pierderea soţiei mele m-am drogat”

„Am recunoscut. Am spus o dată când m-a întrebat cineva, şi am răspuns că da, că după pierderea soţiei mele m-am drogat. Atunci nu ştiam nici măcar dacă mă mai pot apuca de cântat. Poate nu a fost un lucru bun, m-am gândit la asta. Poate ştiţi că în urmă cu o lună – două am făcut un concert anti-drog. M-am implicat. M-am drogat cam un an, poate un an jumătate, poate doi, nu mai îmi aduc aminte. Dar m-am schimbat. În perioada aia (după ce a murit soţia sa – n.r.), m-am drogat, am jucat la cazino, am făcut nişte greşeli. Am lucrat zece ani de zile şi într-un an s-a dus tot. Pentru mine nu mai conta nimic atunci”, a explicat manelistul.

Salam a precizat că acum nu ar mai consuma droguri, iar la acest pas a ajuns datorită copiilor săi, dar şi a lui Dumnezeu.

„Până să se întâmple cazul cu soţia mea, eram tot timpul obosit. La un moment dat, te saturi şi de fericire. Nu mă mai mulţumea nimic. Totul era perfect. După aceea, a venit cazul cu soţia mea. M-a lăsat mut şi a trebuit să fac greşelile acestea. Nu ştiu de ce, aşa a fost să fie. Şi atunci am zis stop. Copii mei s-au făcut mari. M-am oprit din prostiile astea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu în continuare pentru că eu sunt ceea ce sunt. Eu mi-am revenit”, a completat manelistul.

Florin Salam a declarat în cadrul aceluiaţi interviu că le-a spus inclusiv procurorilor care l-au audiat că a fost consumator de droguri.

„Procurorii m-au întrebat dacă eu m-am drogat şi am recunoscut. Eu nu am cumpărat niciodată droguri. Le-am spus ce trebuia să le spun. Declaraţia mea de la Parchet a durat zece. Şi băieţii din trupa mea au fost audiaţi. Eu sunt şeful lor. Ei sunt cu treaba lor, eu sunt cu treaba mea. Nu ne permitem glume. Ei sunt angajaţi să-şi facă treaba. Eu când beam un şpriţ sau ieşeam pe undeva, nu ieşeam cu ei, ieşeam singur sau cu cunoştinţele mele”, a mai arătat Salam.

Maneliştii Florin Salam şi Vali Vijelie, campanie anti-drog pe litoral

În urmă cu mai bine de două luni, Florin Salam şi colegul său de breaslă, Vali Vijelie, au susţinut în staţiunea Neptun un concert dintr-o campanie anti-drog, organizată de Ministerul Tineretului şi Agenţia Naţională Antidrog.

Cei doi îndemnau lumea să trăiască sănătos, iar Salam spunea că singura sa dependenţă este arta. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, proiectul numit „Artă contra drog” voia să promoveze arta „ca o modalitate benefică de petrecere a timpului liber, dar mai ales ca o alternativă de viaţă sănătoasă”.

O altă controversă a fost legată de apariţia pe acelaşi afiş a siglelor a trei instituţii: a Ministerului Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ulterior, oficiali din cadrul insituţiilor au declarat că nu au fost informaţi despre numele care vor urca pe scenă şi au cerut retragerea siglelor.

Afişul spectacolului de manele Saint Tropez - cu Florin Salam şi Vali Vijelie - Artă contra drog
EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite