Anchetă pentru ucidere din culpă după explozia, soldată cu un deces, de la o stație de alimentare cu gaz comprimat

0
Publicat:

Poliţiștii ilfoveni au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale securitate în muncă după ce un bărbat a murit duminică dimineaţă într-o explozie la o stație de alimentare cu gaz comprimat.

”În cauza privind explozia unei butelii GNC de la un autoturism, într-o staţie de alimentare, din oraşul Pantelimon, revenim cu următoarele precizări: poliţiştii oraşului Pantelimon efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă”;  a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov Anne Marie Ciolcă.

Angajatul stației a murit pe loc FOTO ISU BIF
Angajatul stației a murit pe loc FOTO ISU BIF

O explozie devastatoare, soldată cu un deces și o rănire gravă a avut loc duminică dimineață, 21 mai, în incinta unei stații de alimentare cu gaz natural comprimat din Pantelimon. Un bărbat de 26 de ani a murit, angajatul stației, responsabil cu alimentarea buteliei, a murit pe loc, iar șoferul mașinii a fost rănit grav. Tragedia s-a produs în urma exploziei buteliei din autoturism.

Deflagrația nu a fost urmată de incendiu

În cursul dimineţii de astăzi, în jurul orei 05.35, am fost solicitaţi să intervenim la o staţie CNG (n.r. - Gaz natural comprimat) din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, unde a avut loc o explozie la un autoturism aflat în staţie, explozie neurmată de incendiu'', a anunţat duminică ISU București-Ilfov.

La fața locului au acţionat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, Detaşamentul Special de Salvatori, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN şi 4 ambulanţe SMURD.

Conform pompierilor, alimentarea cu gaze a fost oprită, traficul în zonă a fost restricţionat. În urma evenimentului au rezultat două victime: prima a fost transportată la spital, iar ce-a de-a doua a decedat. 

Trei militari răniți într-o explozie în Poligonul Cățelu

Pe 15 februarie 2023, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”, din București, au fost răniți în timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT). 

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Doi dintre militari, un soldat și un căpitan, au fost transportați de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigațiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, și un al treilea militar, cu gradul de soldat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite