Blocul găurit de explozie din Suceava poate fi reconstruit. Un locatar a uitat gazul deschis, distrugând apartamente

0
Publicat:

Experții au informat Primăria Suceava că blocul distrus de o explozie poate fi reconstruit, dar și că se poate aplica soluția demolării și ridicării altei construcții în loc. Municipalitatea caută fonduri.  

Blocul unde a avut loc explozie în Suceava FOTO: Casian Mitu
Blocul unde a avut loc explozie în Suceava FOTO: Casian Mitu

Specialiștii au stabilit, în urma expertizei tehnice, că blocul din cartierul sucevean Burdujeni, unde în luna decembrie a anului trecut s-a produs una din cele mai mari explozii din țară, poate fi reconstruit, dar se poate merge și pe varianta demolării pentru a fi ridicată acolo o altă clădire.

Anunțul a fost făcut miercuri, 10 mai a.c., de primarul Sucevei, care a prezentat soluțiile date de experți. Ion Lungu a precizat că, în ceea ce privește soluția de reconstruire a scării de bloc, a fost întocmit un dosar întreg.

Acesta a explicat că la scara de bloc învecinată, cu perete comun cu scara în care s-a produs deflagrația, este nevoie de intervenții, dar pe cealaltă parte a scării de bloc - care nu a fost afectată, locatarii ar putea să revină la casele lor.

Specialiștii de la ISU Suceava și de la Inspecția în Construcții vor lua o decizie în acest sens, după ce vor studia concluziile celor care au efectuat expertiza tehnică.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va cere sprijin guvernamental pentru ca blocul respectiv să fie reconstruit și cele 28 de familii care stau acum în chirie să se poată întoarce acasă.

„Acești oameni nu au până la urmă nicio vină. Primăria, eu ca primar, domnul președinte Flutur, Prefectura, ne vom zbate ca să-i ajutăm! Evident că oamenii nu au bani să construiască din nou acest bloc și până la urmă nu au nicio vină că acel vecin a uitat gazul deschis și s-a produs explozia", a menționat Ion Lungu.

În urma exploziei cauzate de o acumulare de gaz, patru persoane au fost rănite și una a decedat.

Proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, un bărbat de 60 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corporală și a murit la un spital din Iași. Acesta a suferit și traumatisme, fiind aruncat de suflul exploziei de la etajul doi al blocului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite