Amendă de 50.000 lei în cazul copiilor blocaţi pe aeroporturile din Tokyo, Milano şi Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Asociaţia care organiza tabere pentru copii a fost sancţionată, în urma unei autosesizări, cu suma de 50.000 de lei de către Ministerul Turismului. Amenda a fost dată după ce niciun reprezentat al organizaţiei nu s-a prezentat la sediul instituţiei, conform invitaţiei trimise.

„Astfel, conform art. 16, alin. 1, lit. b) din HG 1267/2010, asociaţia a fost sancţionată cu suma de 50.000 de lei.

De asemenea, Ministerul Turismului a înştiinţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj cu privire la rezultatele acţiunilor de control care au avut loc la cele două sedii ale Asociaţiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului păstrează legătura cu reprezentanţii IPJ Gorj pentru a pune la dispoziţie toate documentele necesare în vederea soluţionării rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obţinerii unei licenţe de turism, pentru activitatea desfăşurată, conform legislaţiei în vigoare.

Asociaţia a mai fost sancţionată, în anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru că desfăşura activităţi specifice unei agenţii de turism fără a deţine, însă, licenţă de turism.

În cazul în care turiştii constată că legislaţia nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceştia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.

Ministerul Turismului recomandă tuturor cetăţenilor ca, înainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, să verifice pe site-ul instituţiei dacă operatorul economic este licenţiat, dar mai ales să verifice dacă pachetul de călătorie este garantat 100%, conform prevederilor  OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate” se precizează în comunicatul transmis de minister.

În 26 iunie, peste 80 de copii români au rămas blocaţi pe aeroporturi din Milano, Doha şi Tokyo. Părinţii copiilor fiind păcăliţi de o organizaţie care efectua tabere în Statele Unite şi în Japonia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite