Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre ajutorul oferit României: „Relaţia dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai puternică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman FOTO Arhivă
Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman FOTO Arhivă

Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a făcut duminică o declaraţie cu privire la ajutorul de 800.000 de dolari şi relaţia dintre cele două ţări.

„Chiar şi în situaţia în care SUA se confruntă cu propriile provocări în combaterea acestui virus temut, suntem decişi să jucăm un rol de frunte în redresarea crizei de sănătate şi în sprijinirea revirimentului economic”, afirmă Adrian Zuckerman într-un mesaj postat pe site-ul Ambasadei SUA în România.

„Provocările de azi la adresa sănătăţii şi prosperităţii lumii libere nu vor persista atâta timp cât prieteni precum România şi SUA continuă să coopereze pentru binele comun”, dă asigurări diplomatul american.

Redăm mai jos comunicatul:

„A fost un privilegiu să-i pot anunţa pe preşedintele Iohannis, premierul Orban şi poporul român că generozitatea poporului american faţă de prietenii săi din întreaga lume continuă. SUA, sub conducerea preşedintelui Trump, sunt hotărâte să ajute nu numai România, ci şi pe ceilalţi prieteni ai săi în lupta împotriva ravagiilor COVID-19. Chiar şi în situaţia în care SUA se confruntă cu propriile provocări în combaterea acestui virus temut, suntem decişi să jucăm un rol de frunte în redresarea crizei de sănătate şi în sprijinirea revirimentului economic.

Relaţia dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai puternică. În curând, România va primi asistenţă sanitară în valoare de 800.000 de dolari. Aceasta vine în plus faţă de operaţiunea finanţată de SUA pentru transportul echipamentelor de protecţie necesare pentru a salva vieţi. Recent, România a asistat SUA în mai multe feluri, inclusiv ajutând la repatrierea unor cetăţeni americani din întreaga lume.

În România, la fel ca în SUA, fiecare viaţă contează, fiecare (viaţă, n. red.) este valoroasă. Provocările de azi la adresa sănătăţii şi prosperităţii lumii libere nu vor persista atâta timp cât prieteni precum România şi SUA continuă să coopereze pentru binele comun. Împreună ţările noastre vor învinge şi vor fi mai puternice ca niciodată”, scrie Adrian Zuckerman.

Joi, SUA au anunţat că acordă României un ajutor de 800.000 de dolari pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. MAE a salutat sâmbătă acest anunţ. „Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situaţie de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate şi continue între România şi SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, a reacţionat diplomaţia română.

Potrivit sursei citate, cu sprijinul SUA, România a obţinut un echipament de detecţie de tipul RT-PCR, oferit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), şi a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în ţară de urgenţă materiale medicale esenţiale.

„În condiţiile în care comunitatea internaţională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi demonstrează unitatea în faţa provocărilor comune”, a mai transmis MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite