Ambasadorul României la Londra: între 15.000- 25.000 români vor merge în Marea Britanie din 2014

0
0

Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra, a informat marţi Parlamentul britanic cã estimările vehiculate de presa britanică privind numărul românilor şi bulgarilor care ar urma să vină în Marea Britanie începând din 2014 sunt exagerate.

Ion Jinga a declarat membrilor Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor că între 15.000 şi 25.000 de români ar urma să meargă în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, pe 1 ianuarie 2014, informează „Mediafax“.

Ambasadorul României la Londra a precizat că nu deţine  „o bilă de cristal“,  dar crede că îmbunătăţirea stării economiei României, scăderea ratei şomajului şi a posibilităţii găsirii unor spaţii locative convenabile vor fi factori care vor limita numărul românilor care vor veni în Marea Britanie. „În acest moment, destinaţia preferată a românilor este România“, a spus Jinga, conform ziarului „The Guardian“.

Majoritatea celor 80.000 - 100.000 de români care lucrează deja în Marea Britanie au venit aici pentru acoperirea unor lipsuri de locuri de muncă în sectoare precum construcţiile“, a menţionat ambasadorul român.

Pe acelaşi principiu, ambasadorul Bulgariei, Konstantin Dimitrov, le-a spus deputaţilor englezi că predicţiile privind venirea a 350.000 de imigranţi bulgari şi români în Marea Britanie sunt „exagerări“. Dimitrov preconizează că aproximativ 8.000 -10.000 de bulgari o să emigreze în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor.

Luni, Dimitrov a catalogat drept „inacceptabile“ argumentele formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) împotriva venirii imigranţilor bulgari şi români.

UKIP a distribuit o serie de pliante în care avertizează în legătură cu efectele venirii imigranţilor români şi bulgari în Marea Britanie. „Am observat unele elemente de ostilitate“, a spus Dimitrov. „Nu credem că aceasta este atitudinea generală a poporului britanic faţă de bulgari, dar este vorba de o campanie dezolantă şi discriminatorie din multe puncte de vedere“, precizează ambasadorul bulgar.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite