Alte două persoane intoxicate cu alcool metilic au murit la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte persoane au fost internate la Spitalul Floreasca după ce s-au intoxicat cu alcool metilic
Şapte persoane au fost internate la Spitalul Floreasca după ce s-au intoxicat cu alcool metilic

Alte două persoane internate la Spitalul Floreasca din Capitală după ce s-au intoxicat cu alcool metilic au murit, în unitatea sanitară rămânând internaţi doi din cei şapte pacienţi aduşi din judeţul Călăraşi.

„În spitalul nostru au fost internate şapte persoane, majoritatea în stare foarte gravă, unele chiar în comă. Trei dintre acestea au decedat, ultimul deces fiind înregistrat luni. Mai avem internate încă două persoane”, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, doi dintre pacienţi au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind mai bună încă de la internare.

Şapte persoane, intoxicate cu alcool metilic

La Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost aduse din judeţul Călăraşi, începând din 10 ianuarie, şapte persoane care s-au intoxicat cu alcool metilic. Primul pacient internat la Spitalul Floreasca a decedat în 14 ianuarie, ulterior fiind înregistrate şi celelalte două decese.

Alţi trei bărbaţi, cu vârste între 45 de ani şi 58 de ani, toţi din localitatea Dragalina, au murit în spitale din Bucureşti şi Călăraşi, unde ajunseseră în stare gravă, existând suspiciunea că s-ar fi intoxicat după ce au consumat alcool metilic.

De asemenea, mai multe persoane din localitatea Dragalina au fost internate la Spitalul Judeţean Călăraşi.

Bărbaţii ar fi consumat băuturi care conţineau alcool metilic

Conform procurorilor, nu există certitudinea că toate aceste persoane au consumat alcool provenit din aceeaşi sursă, putând exista şi situaţii în care intoxicaţiile să fi fost provocate de alcool etilic sau de alte substanţe, în urma analizelor toxicologice urmând să se stabilească despre ce substanţe este vorba, subliniază Mediafax.

Potrivit doctorului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, din datele transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi rezultă că bărbaţii ar fi consumat băuturi care conţineau alcool metilic, făcute într-o gospodărie. Arafat a precizat că poliţia a început o anchetă după ce au fost semnalate aceste cazuri şi, totodată, s-a recomandat populaţiei să nu consume băuturi alcoolice decât din surse autorizate.

Vă recomandăm şi:

Doi bărbaţi din comuna Dragalina au murit după ce au băut alcool. Alţi patru sunt în stare gravă la spital

FOTO Focuri de armă după hoţii de motorină de pe Autostrada Soarelui. Doi dintre cei trei suspecţi au reuşit să fugă

Flagrant cu focuri de armă. Doi escroci care vindeau apă amestecată cu suc drept motorină, reţinuţi

UPDATE Pe urmele reţelei care vindea apă amestecată cu suc drept motorină. Paguba se ridică la 30.000 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite