Mor oamenii pe capete din cauza alcoolului metilic. Cinci morţi suspecte au fost înregistrate în judeţul Buzău, în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesele provocate de intoxicaţia cu alcool metilic, anchetate zilele acestea de procurori din Călăraşi, aduc în actualitate un fenoment care s-a cronicizat din cauza ignoranţei autorităţilor. În urmă cu trei ani, cinci bărbaţi au murit în decurs de zece zile, după ce au consumat substanţa toxică la două baruri din Pănătău, judeţul Buzău, şi nimeni nu a fost tras la răspundere până azi.

Dosarul morţii suspecte a unuia dintre localnicii din satul Tega nu are încă un verdict, la aproape trei ani de la decesul acestuia, spre dezamăgirea familiei care consideră că este cel puţin suspectă lipsa unei comunicări a anchetatorilor despre acest caz. 

În ziua de 18 martie 2012, un bărbat de 38 de ani, din satul Tega, comuna Pănătău, a murit în ambulanţa chemată de rudele sale, imediat ce acesta începuse să se simtă rău. 

Cu o seară înainte, trecuse pe la barul din localitate, unde a stat la un pahar cu un consătean, în vârstă de 45 de ani. După câteva ceasuri, tânărul şi-a anunţat mama că se simte rău şi a cerut să fie chemată salvarea. A apucat să-i spună surorii sale că  nu mai vede, că a orbit şi că se simte foarte rău. Câteva minute mai târziu a murit în ambulanţă, în chinuri groaznice.

Diagnosticul legiştilor a fost iniţial de stop cardio - respirator şi intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Ulterior, rezultatul analizelor efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici” a relevat faptul că bărbatul de 38 de ani a murit intoxicat cu alcool metilic.

La scurt timp, consăteanul cu care băuse în acea seară la barul din Tega, a fost găsit mort în grădină. Apoi, un alt bărbat care băuse la barul din satul Zahareşti, patronat de aceeaşi familie, a murit şi el în aceleaşi condiţii suspecte. 

În decurs de zece zile, cinci bărbaţi au decedat după ce au consumat băuturi alcoolice la cele două baruri, din Tega şi Zahareşti, puncte de lucru ale aceleiaşi PFA. În cazul a trei dintre decedaţi, rezultatul autopsiei a fost acelaşi, şi anume intoxicaţie cu alcool metilic.

Decisă să facă dreptate, familia bărbatului de 38 de ani a sesizat Protecţia Consumatorului, însă comisarii nu au găsit nicio susbstanţă suspectă în respectivele baruri. ”Vinovaţii au aruncat băutura incriminată”, au susţinut rudele bărbatului din Tega, omorât de alcoolul metilic.

Din 2012, familia victimei a bătut în zadar la toate uşile instituţiilor abilitate să rezolve acest caz. ,,Eu am numit martori, care ştiu de cele întâmplate, de vânzătoarea pe care patronul o punea să schimbe etichetele la sticlele de băutură. Sunt luni întregi de neputinţă şi durere adunată, timp în care am văzut că nimeni nu vrea să să scoată adevărul la lumină. Am încercat în nenumărate rânduri să dăm de domnul procuror care se ocupă de caz, dar niciodată nu este de găsit”, a declarat Adriana Creţu, sora bărbatului.

Nenumăratele încercări ale familiei de a reconstitui împrejurările în care a murit bărbatul au fost sortite eşecului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite