Alexandru Arșinel a murit. Actorul avea 83 de ani și era grav bolnav

0
0

Alexandru Arșinel a murit pe 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Actorul în vârstă de 83 de ani a avut multiple probleme de sănătate în ultimul an și a fost internat de mai multe ori. Informația a fost confirmată de unul dintre fiii actorului.

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani FOTO MEDIAFAX
Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani FOTO MEDIAFAX

În data de 15 septembrie, actorul a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. Potrivit reprezentanților spitalului, având în vedere istoricul medical şi „pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă“ s-a hotărât transferarea actorului în secţia de ATI. 

Anul acesta, actorul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și a mai fost internat în spital, dar și la un azil de bătrâni. În luna august, Alexandru Arșinel a fost transportat de urgență la Spitalul Fundeni. Actorului i se făcuse rău în timp ce se afla în azilul de bătrâni din zona Otopeni, iar personalul a chemat Salvarea. Potrivit medicilor care l-au examinat la acea vreme, actorul contactase o infecție nosocomială.

După ce a fost spitalizat la Fundeni, actorul nu a mai revenit la căminul de bătrâni. În iunie anul acesta, Alexandru Arșinel a mai fost internat într-o clinică privată din Capitală.

În februarie 2022, actorul a ajuns la spital cu salvarea, cu un puseu de tensiune. În 2021, Alexandru Arșinel a fost bolnav de Covid, apoi a trecut prin două operații pe inimă.

Actorul era căsătorit cu Marilena, iar soția acestuia are, la rândul său, o sănătate precară. Cei doi copii ai cuplului sunt Bogdan și Cristian Arșinel. Niciunul nu a ales calea actoriei, ambii sunt atreprenori.

Alexandru Arșinel: carte de vizită

  • S-a născut la 4 iunie 1939, în oraşul Dolhasca din judeţul Suceava
  • În 1962 a terminat studiile la Institutul de Artă Teatrală şiCinematografică „I.L. Caragiale", fiind mentorat de actriţa Irina Răchiţeanu
  • A fost actor de film, televiziune, teatru (în special genul revistă), teatru radiofonic, musical, cântăreț
  • Timp de aproape 40 de ani a format un cuplu comic „de aur" cu actriţa Stela Popescu. Cei doi au primit un premiu UNITER în 2002, pentru activitatea la Teatrul de Revistă
  • A fost direc­torul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase".  

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii de reprezentaţii atât la Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase'' din Bucureşti cât şi la Grădina Boema: musicalul ''Groapa'' de Eugen Barbu şi Radu Şerban, musicalul ''Doctore sunt al dumneavoastră'', de Aurel Storin şi Vasile Vasilache jr., spectacolul ''Revista cu paiaţe'' de Mihai Maximilian, muzica V. Veselovski, ''Deschis pentru renovare'' de Alexandru Mirodan, ''Se caută o vedetă'' de Aurel Felea şi Sandi Rudeanu, ''Vino să ne vezi diseară'' de Petre Bărbulescu, ''Nicuţă . . . la Tănase'' de Nicuţă Tănase şi Marin Traian, ''Aventurile unei umbrele'' de Nell Cobar, ''Uite că nu tac'' de Petre Bărbulescu, ''Savoy, Savoy'' de Eugen Rotaru şi Marius Ţeicu, ''Sonatul lunii'' de Saşa Georgescu şi Puiu Călinescu, ''Un băiat de zahăr... ars'' de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ''Bimbirică'' comedie muzicală de Aurel Storin, ''Scandal la Boema'', ''Nevestele vesele din Boema'', ''Boema, slăbiciunea mea'', ''Boema, bucuria mea'', ''Artiştii şi Boema'', ''Stela, stelele şi Boema'', ''Bună seara, Boema'', ''Carre de aşi'', ''Hohote în Paradis'', ''1001 de glume'' de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, ''Ah, femeile'' de Mihai Maximilian, ''Nimic despre papagali'', ''Ok, Melody'', ''Comedie pe Titanic'', ''Piei, drace!'', ''Vivat Revista!'', ''Hohote în Herăstrău''.

De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio şi în televiziune, realizând numeroase turnee în străinătate. Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul "Aplauze, aplauze" a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu - Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite