Alerte ale MAE de pericol ridicat în țări din Africa unde merge și Iohannis

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenționări de călătorie în două țări din Africa vizitate de președintele Klaus Iohannis. Cetățenii români sunt avertizați să evite călătoriile neesențiale în Kenya și Tanzania.

Alerte MAE de cășlătorie în Kenya și Tanzania. Foto: Inquam Photos
Alerte MAE de cășlătorie în Kenya și Tanzania. Foto: Inquam Photos

MAE a emis o alertă de călătorie privind pericolul ridicat din Kenya și Tanzania, două țări pe care președintele Klaus Iohannis le va vizita cu ocazia turneului său în Africa.

În ceea ce privește atenționarea de călătorie în Kenya, MAE a transmis printr-un comunicat de presă că situația de securitate a țării este incertă din cauza amenințărilor teroriste.

Situația de securitate din Republica Kenya se caracterizează printr-o creştere a ameninţărilor teroriste, răpiri de persoane, numeroase lupte între grupări armate precum şi demonstraţii. De asemenea, a fost observată o accentuare a criminalităţii, cu precădere în marile oraşe, din cauza unor jafuri armate asupra autovehiculelor aflate în circulație. Atacuri armate ale diferitelor bande pot să apară, în orice moment, în special în capitala Nairobi şi orașul Mombasa,” potrivit comunicatului MAE.

Așadar, călătoriile neesențiale trebuie evitate: „Ca urmare situației precare de securitate din Republica Kenya, a atacurilor asupra turiştilor şi a demonstraţiilor care au loc inclusiv în capitala Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile neesențiale în această ţară.

Pericol privind atentate teroriste

Cetățenii români sunt sfătuiți să evite călătoriile în Tanzania datoriră instabilităților politice ale statului, care pot duce la manifestații și proteste.

„Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestaţii de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestaţii sau prezenţa în zone populate, cât şi prezenţa în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.).”, arată MAE, ultima actualizare fiind în urmă cu 2 zile.

Mai mult, instituția vorbește și de posibile atacuri teroriste. „Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei. Recomandăm vigilență în zonele de graniță a Tanzaniei, datorită prezentei crescute a unor grupări de crimă organizată”, mai punctează sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite