Alegeri generale 2016. Actele de identitate sunt eliberate şi astăzi, între orele 07.00 - 21.00. Cum se pot obţine şi ce taxe sunt de plătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciile de evidenţa populaţiei lucrează si duminică pentru ca persoanele cu drept de vot să şi-l poată exercita FOTO Adevărul
Serviciile de evidenţa populaţiei lucrează si duminică pentru ca persoanele cu drept de vot să şi-l poată exercita FOTO Adevărul

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Ministerului de Interne va lucra la foc continuu pentru eliberarea actelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot, ale căror documente au termen de valabilitate expirat inclusiv duminică, arată instituţia.

În cele mai multe servicii de Evidenţa Populaţiei programul va fi între orele 07.00-21.00, dar sunt şi câteva excpeţii, unde programul de lucru va fi între orele 08.00-20.00, informează MAI.

Care sunt costurile

Persoanele care doresc eliberarea cărţilor de identitate trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele care fac dovada numelui, a stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Costul eliberări cărţilor de identitate este de 7 lei şi se va achita la ghişeele de evidenţă a persoanelor, acolo unde se poate face acest lucru, sau la unităţile CEC Bank, oficiile poştale sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale.

Pentru cazurile în care cetăţenii nu prezintă toate documentele necesare, se va elibera o carte de identitate provizorie, situaţie în care se vor depune şi trei fotografii de ¾ centimetri şi se va achita taxa de un leu, în condiţiile amintite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite