Alarmă la un spital din Cluj. Ieșea fum din canalizare și din aerisire. Pacienți mutați din saloane

0
Publicat:

S-a dat alarma la Spitalul Orăşenesc Huedin (Cluj), unde pompierii au intervenit, sâmbătă, 16 septembrie 2023, pentru că au fost raportate degajări de fum la nivelul canalizării şi a tubulaturii de aerisire.

Popmierii au descoperit sursa fumului care i-a speriat pe pacienți. FOTO ISU Cluj
Popmierii au descoperit sursa fumului care i-a speriat pe pacienți. FOTO ISU Cluj

Imediat la fața locului au sosit două autospeciale ale pompierilor, iar situația s-a calmat rapid. Și pentru că panica s-a răspândit printre pacienții spitalului, primul lucru pe care l-au avut de făcut pompierii, după ce au verificat veridicitatea informației, a fost să-i calmeze pe oameni.

„Pompierii de la Detaşamentul Huedin au fost solicitaţi să intervină la Spitalul Orăşenesc Huedin, unde s-au raportat degajări de fum la nivelul canalizării şi a tubulaturii de aerisire”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj ISU Cluj).

Potrivit sursei citate, echipele de pompieri au negat că ar fi fost vorba de un incendiu.

Cel mai probabil, spun experții, degajările de fum s-au produs din cauza unei ţigări aruncate în canalizare. Chiar dacă nu a existat niciun pericol, mai mulți pacienți au fost mutați într-un alt salon, speriați de fumul negru și înecăcios.

„Ajunse de urgență la fața locului, echipajele noastre au constatat faptul că degajările de fum s-au produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări aruncate în canalizare. Drept urmare, nu s-a confirmat vreun incendiu, zona fiind verificată de către pompieri. Anterior, până la sosirea noastră, personalul medical a reacţionat prompt şi a mutat trei pacienţi într-un alt salon. Din fericire, nu au existat alte probleme”, au mai transmis reprezentanții pompierilor.

Chiar dacă pompierii nu au avut de stins flăcări, intervenția lor a fost necesară, în primul rând pentru a constata de unde au apărut degajările de fum, pentru a izola locul și pentru a se asigura că nu are cum să izbucnească un incendiu.

De asemenea, pacienții s-au simțit în siguranță după intervenția pacienților, deoarece panica a pus stăpânire pe angajații spitalului și pe pacienți sau pe bolnavii aflați acolo pentru consultații medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite