Afaceristul Neculai Miron a câştigat la CEDO procesul cu statul român privind dreptul la apărare în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cedo

Omul de afaceri Neculai Miron a câştigat procesul contra statului român, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a arătat că nu a beneficiat de dreptul de a se apăra în instanţă.

Într-un dosar din 2012, referitor la patrimoniul CNSLR Frăţia, Înalta Curte de Casaşie şi Justiţie a respins recursul omului de afaceri, pe motiv că avocatul său avea o împuternicire incompletă.  Afaceristul a contestat decizia la CEDO, prin cererea adresată Curţii, nr. 24848/18, introdusă în 18 mai 2018, comunicată în data de 21 septembrie 2020 şi publicată în 12 octombrie 2020. Neculai Miron a invocat încălcări ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, articolul 6 § 1 din Convenţie, respectiv modul în care au fost aplicate condiţiile în vigoare referitoare la depunerea unui recurs în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CEDO i-a dat dreptate lui Neculai Miron, iar statul român trebuie să găsească soluţia de a repara abuzul făcut. În cazul în care nu este rezolvată cererea CEDO, Miron poate cere despăgubiri în instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite