5 soldaţi americani au murit într-o serie de atacuri în sudul Afganistanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 soldaţi americani au murit într-o serie de atacuri în sudul Afganistanului
5 soldaţi americani au murit într-o serie de atacuri în sudul Afganistanului

Cinci soldaţi americani au fost ucişi vineri într-o serie de atacuri asupra sudului Afganistanului, în timpul unor operaţiuni ale armatei americane în această regiune, informează Times.

De asemenea, patru soldaţi au murit joi în provincia Zabul. Trei dintre ei au decedat în urma exploziei unui vehicul-capcană, care s-a izbit de maşina în care se aflau aceştia.

Citiţi şi:


America are peste 64.000 de soldaţi în Afganistan, însă, generalul Stanley McChrystal, comandandul trupelor americane în această ţară, a declarat că misiunea va fi probabil un eşec, fără suplimentarea forţelor în Afganistan, potrivit unei copii a documentului, obţinută de publicaţia americană Washington Post

În cazul unui eşec în luarea iniţiativei şi în contracararea avântului insurgenţilor în viitorul apropiat, timp în care capacitatea de securitate afgană se va maturiza, există riscul unor urmări acolo unde nu mai este posibilă înfrângerea insurgenţei, a afirmat generalul Stanley McCrystal.

Generalul David Petraeus, şeful Comandamentului central american însărcinat în special cu monitorizarea conlictului afgan, a apreciat că forţele internaţionale ar urma să fie concentrate acolo unde ar putea avea un impact mai mare în lupta împotriva insurgenţilor islamişti. "Două treimi din atacurile" lansate de insurgenţi "au loc în numai 10% din districte", a subliniat generalul Petraeus în timpul unei conferinţe de presă organizate la Washington.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite