24.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri acţionează zilnic, suplimentar, în perioada minivacanţei

0
Publicat:

Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri sunt de serviciu zilnic, în minivacanţa 30 noiembrie - 3 decembrie, suplimentar faţă de efectivele obişnuite ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri sunt de serviciu. FOTO IJJ Ialomița
24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri sunt de serviciu. FOTO IJJ Ialomița

În atenţie sunt locurile unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane, precum staţiuni montane, târguri, pieţe, baruri, cluburi şi spaţii de organizare a unor evenimente publice, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

„În această minivacanţă, vor fi organizate 316 evenimente publice de amploare, cele mai semnificative fiind deschiderea Târgului de Crăciun din municipiul Bucureşti, unde se aşteaptă aproximativ 60.000 de persoane, şi paradele organizate de Ziua Naţională în Capitală şi în municipiul Alba Iulia, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni”, a declarat Dajbog.

Pe 1 decembrie vor fi organizate parade în aproximativ 80 de oraşe, cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi, în afară de cele din Bucureşti şi Alba Iulia, fiind cele din Cluj-Napoca, Galaţi şi Timişoara.

Aproximativ 400 de studenţi ai Academiei de Poliţie şi angajaţi ai MAI vor participa la parada din Capitală, cu 40 de mijloace tehnice, precum autospeciale, motociclete, maşini de pompieri şi aeronave.

Acţiuni în trafic

Poliţia a suplimentat echipajele rutiere pe principalele drumuri din țară.

„Având în vedere că, în mod, tradiţional, mulţi cetăţeni aleg să petreacă minivacanţa departe de domiciliu, Poliţia a suplimentat echipajele rutiere pe cele mai solicitate drumuri pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni producerea unor accidente grave de circulaţie. Atât pe timpul zilei, cât şi pe parcursul nopţii, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni în trafic pentru depistarea şoferilor care nu respectă viteza legală sau se urcă la volan după ce au consumat alcool ori substanţe interzise", a mai transmis Monica Dajbog.

Echipajele de la sol pot solicita sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie pentru monitorizarea drumurilor şi identificarea situaţiilor de risc astfel încât poliţiştii să poată interveni rapid.

Cei care întâmpină probleme în zonele de munte pot apela la cei aproximativ 200 de jandarmi montani care vor fi zilnic de serviciu.

„Recomandăm turiştilor să aleagă doar trasee marcate şi potrivite cu nivelul lor de experienţă. Nu vă aventuraţi pe munte fără echipament corespunzător sau când condiţiile meteo sunt nefavorabile ori există risc de avalanşă”, a afirmat Dajbog.

Consultați aplicaţia traficonline.ro!

12 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie vor fi pregătite să sprijine misiunile de intervenţie.

Pentru că în această perioadă valorile de trafic în punctele de trecere a graniţei sunt crescute, se recomandă consultarea aplicaţiei traficonline.ro înainte de a pleca la drum, pentru a putea configura un traseu printr-un punct de frontieră mai puţin aglomerat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite