Netflix sărbătorește Ziua Națională cu filme românești. Ce poți urmări de 1 Decembrie

0
Publicat:

Filmele românești se regăsesc constant în căutările pasionaților de cinematografie datorită poveștilor de viață memorabile puse în scenă, detaliilor fascinante care vorbesc despre istoria și specificul local, dar și pentru personajele convingătoare și actorii care își joacă rolul impecabil.

image

Netflix are o bibliotecă bogată, nu doar cu producții originale premiate, ci și cu numeroase filme și seriale licențiate din toate colțurile lumii. Netflix crede că poveștile frumoase provin de la voci cât se poate de distincte. De aceea, se străduiește întotdeauna să caute conținut local și adaugă constant diferite filme și seriale în biblioteca sa, iar producțiile românești nu fac excepție. Astfel, de 1 Decembrie îți propunem să te bucuri de gama bogată și variată de titluri românești, de filme premiate internațional, de comedii pe care să le vezi în familie ori drame pline de mister care să-ți antreneze curiozitatea.

Noutăți

- „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, din 1 decembrie - După ce un filmuleț personal devine public pe internet, o profesoară luptă să-și apere cariera de părinții acuzatori care cer să fie demisă.Regizat și scris de Radu Jude, filmul este produs de Ada Solomon, co-produs de Adrien Chef, Ankica Juric Tilic, Jiri Konecny, Paul Thiltges, cu: Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Nicodim Ungureanu, Olimpia Mălai, Andi Vasluianu, Alexandru Potocean. 

- „Aventura Strigați Ura!”, din 13 decembrie - Vedete pop și parteneri, Speak și Ștefania străbat lumea în căutarea frumuseții și splendorii, trecând peste obstacolele care apar în aventurile lor.Creat de: Ștefan Sprianu, Cristina Ștefania Codreanu, cu Ștefan Sprianu, Cristina Ștefania Codreanu.

Filme premiate

- „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” - În ultimii ani ai regimului comunist din România, o studentă încearcă să facă întrerupere de sarcină, dar avortul este ilegal în epoca lui Ceaușescu.

- „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” - O directoare de teatru pregătește o punere în scenă a masacrului de la Odessa din 1941, dar trebuie să înfrunte numeroase eforturi de a cenzura piesa.

- „Între chin și amin” - După ce se întoarce acasă, un tânăr muzician este închis și ajunge în iadul reeducării de la o închisoare unde are loc un experiment teribil.

image

- „Oameni de treabă” - Un polițist devine complice fără voie la o crimă, iar acum trebuie să decidă dacă ia atitudine în fața corupției care îi macină orașul.

- „Poziția copilului” - După ce fiul ei, Barbu, ucide un copil cu mașina, Cornelia, o româncă înstărită, încearcă să se descotorosească de probleme cu sume de bani bine plasate.

Comedii

- „Afacerea Est” - Un tip bun la suflet și prietenul lui arțăgos încearcă să facă bani împreună, dar deși își pun speranțe mari în afacere, au rezultate dubioase și nu puține necazuri.

- „Complet necunoscuți” - O seară cu prietenii ia o întorsătură neașteptată când aceștia decid să-și împărtășească toate apelurile și mesajele primite pe telefoane.

- „Miami Bici” - Doi prieteni fug de iarna grea din România și încearcă să-și găsească de lucru în Miami Beach, dar dau de probleme după ce noul lor șef se dovedește a fi un interlop.

image

- „Taximetriști” - Doi taximetriști care lucrează în tura de noapte în aglomeratul București dau peste tot felul de clienți vorbăreți, excentrici și, uneori, periculoși.

- „Teambuilding” - Emil e promovat în fruntea unei echipe care va fi înlocuită de inteligență artificialăși își convinge șeful să le salveze slujbele dacă vor câștiga cupa la teambuilding.

De dragoste

- #SELFIE69 - După o despărțire dureroasă, trei prietene petrecărețe fac un pariu: cine se mărită prima în doar două zile?

- „Adela” - Viețile a două surori o iau pe cărări divergente când una descoperă că este fiica unui mogul mass-media, iar cealaltă îi fură identitatea.

- „Ana, mon amour” - Studenții Ana și Toma trăiesc o poveste de dragoste, iar Toma e lângă ea când Ana are atacuri de panică. Dar pe măsură ce starea ei se ameliorează, el o ia la vale.

image

- „Bună! Ce faci?” - Tentația le face cu ochiul la fiecare pas, iar după 20 de ani, căsnicia lor și-a pierdut scânteia. Un cuplu redescoperă pasiunea pe o cale mai puțin convențională.

- „Metronom” - În România anului 1972, o fată merge la o petrecere pentru a asculta o emisiune radio interzisăși descoperă libertatea sexuală, dar totul devine un coșmar dictatorial.

Drame

- „6.9 pe scara Richter” - Nu-i erau de ajuns o soție deprimată, un rol complicat la teatru și o obsesie legată de cutremure. Acum îl mai are pe cap și pe tatăl său înstrăinat, sosit fără veste.

- „Bacalaureat” - Un tată are o dilemă morală în a alege ce e mai bun pentru fiica sa care urmează să absolve liceul și care este atacată cu brutalitate înaintea unui examen important.

- „Câmp de maci” - Împărțindu-se între viața personalăși cea profesională, un ofițer de poliție ajunge în mijlocul unui protest în timpul unei proiecții a unui film LGBTQÂ.

- „Un pas în urma serafimilor” - Un adolescent intră plin de speranță la un seminar, unde vede că ambițiile colegilor și ale preotului seminarist au la bază puterea, oportunismul și corupția.

image

- „Tata mută munții” - Când fiul său dispare în timpul unei drumeții montane, un ofițer de informații retras din activitate nu se va da în lături de la nimic și va risca totul pentru a-l găsi.

Documentare

- „Flavours of Romania” - Cutreierând opt regiuni istorice ale României, acest serial documentar prezintă cultura, gastronomia și frumusețea naturală a țării, dar și nevoia lor de conservare.

- „Caisă” - Un documentar despre un veteran al boxului care găsește o tânără speranță după ce este respins de un fost elev pe care l-a făcut campion.

- „Goana după aurul dacic” - Acest documentar dezvăluie rețeaua de intrigi din jurul unor brățări masive din aur, care au apărut în mod misterios în România la începutul secolului al XXI-lea.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite