21 de cauze penale deschise de procurori în urma sesizărilor Corpului de Control al premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au deschis 21 de dosare penale în urma sesizărilor Guvernului în cazul prejudicierii Hidroelectrica  FOTO Adevărul
Procurorii au deschis 21 de dosare penale în urma sesizărilor Guvernului în cazul prejudicierii Hidroelectrica  FOTO Adevărul

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că, pe baza sesizărilor transmise în perioada mai 2012 - martie 2013 de către Corpul de Control al premierului şi cele ale ministerelor, s-au constituit 21 de cauze penale. Acestea sunt  în curs de instrumentare, în una fiind dispusă începerea urmăririi penale.


„Pe baza sesizărilor transmise în perioada mai 2012 - martie 2013 de către Corpul de Control al Primului – ministru sau de către corpul de control al ministerelor, s-au constituit 21 de cauze penale care sunt în curs de instrumentare de către procurorii DNA iar în una din aceste cauze, procurorii au dispus începerea urmăririi penale“, se arată într-un comunicat de vineri al Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).


„De altfel, termenul de soluţionare a acestor dosare se încadrează în durata medie de finalizare a cauzelor penale aflate pe rolul DNA“, mai subliniază procurorii.

Guvernul îl acuză pe Videanu că a prejudiciat Hidroelectrica

 Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro şi a apreciat că banii au ajuns „pe la Videanu şi PDL“.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvenţă fiind contractele directe.

În nota efectuată de Corpul de Control al Guvernului privind prejudiciul înregistrat de Hidroelectrica se arată că, în perioada 2009-2011, compania a efectuat cheltuieli de protocol în cuantum de 4,4 milioane lei, depăşind sumele aprobate în bugetele aferente anilor 2009, 2010 şi 2011 pentru această categorie de cheltuieli, potrivit Mediafax.

Depăşirea a fost de 537.000 lei în 2009, 984.000 lei în 2010 şi de 109.000 lei în 2011.

Videanu cere dovezi

Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut preşedintelui PSD Victor Ponta să prezinte public măcar un singur document care să poarte semnătura fostului ministru al Economiei şi care să susţină „alegaţiile“ premierului referitoare la Hidroelectrica.


În 28 februarie, Laura Oprean, care asigura atunci interimatul la conducerea DNA, declara că sesizările primite de la Guvernul Ponta privind presupuse fapte de corupţie din timpul fostei guvernări PDL sunt în lucru, procurorii au audiat mai multe persoane şi au ridicat acte, fiind verificate documente contabile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite