112 piloţi fac show pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important eveniment aviatic din România va avea loc astăzi, de la ora 10.00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" din Otopeni. Bucureştenii vor asista gratuit, timp de trei ore, la acrobaţiile aeriene ale celor 112 piloţi şi 22 de paraşutişti.

Ei vor fi delectaţi cu show-uri ale avioanelor Extra 300 L, IAR 99 Şoim, IAR 330 Puma SOCAT planoare IS 28B2 şi IAR 35, MIG 21 Lancer, Yak 52, Sukhoi 31 sau JuKa, Boeing 737, C27-Spartan.

Berceanu, pilot de Cessna

Bucureştenii pot face la evenimentul de astăzi donaţii pentru persoanele sinistrate din judeţele afectate de inundaţii. Organizatorii au pregătit şi surprize pentru donatori. Astfel, primii 200 de oameni care vor dona minimum 20 de lei vor primi o şapcă cu însemnele Companiei de Aeroporturi Bucureşti.

La miting şi-a anunţat participarea, în calitate de pilot al unui avion Cessna, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Spectacolul avioanelor, aduse de pe aerodromuri şi baze militare din întrega ţară, va putea fi urmărit în direct de pe site-ul www.otp-airport.ro.

„În fiecare an, în sâmbăta cea mai apropiată de sărbătoarea Sfântului Ilie, patronul aviaţiei, vom organiza la Otopeni un miting aviatic care se va integra în calendarul european al acestui tip de manifestări. Este omagiul pentru cei care, de-a lungul timpului, şi-au pus talentul, măiestria şi curajul în slujba aviaţiei române", a declarat Tudor Jidav, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Mai citiţi şi:

Show aviatic gratuit pe aeroport

Aşa se antrenau militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla, anul trecut, de Ziua Marinei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite