10 TV, cu Radu Moraru din 10 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Radu Moraru, prezent la conferinţa de presă care a avut loc ieri, compania de cablu RCS&RDS va investi, până la sfârşitul lui 2011, aproximativ 10 milioane de euro în postul 10 TV.

Moraru va păstra formatul emisiunii „Naşul", doar că temele acesteia se vor axa mai puţin pe politică. „Ne dorim să fim o televiziune care să unească oamenii, să iubească viaţa şi în care ştirile să nu fie nici de stânga, nici de dreapta, să fie ştiri. Este un produs pentru următorii zece ani", a declarat Radu Moraru.

El a mai precizat că întreaga grilă a postului generalist 10 TV va fi lansată spre sfârşitul lunii ianuarie, probabil începutul lui februarie. Moraru a evitat să spună care vor fi vedetele care vor avea emisiuni la 10 TV, dar că postul a semnat deja cu trei personalităţi din televiziune.

„Renunţ la acţiuni"

„Când am simţit că Bobby s-a rupt de B1 TV, am simţit un gol în mine", a declarat Radu Moraru. Acţionarul majoritar al postului de televiziune, Bobby Păunescu, a decis să se axeze pe partea de producţie de film, frâiele B1 TV urmând să fie preluate cel mai probabil de Sorin Oancea, fost director la Antena 3.

În ceea ce priveşte acţiunile pe care le deţine la B1 TV, Radu Moraru a declarat că i le va ceda lui Bobby Păunescu. „Bobby a făcut un lucru extraordinar, ne-a dat marca, logourile, şi vom răspunde acestui gest prin a renunţa la acţiunile pe care le avem", a declarat Moraru. Realizatorul emisiunii „Naşul" a precizat că nu va fi acţionar al televiziunii 10 TV.

Mai mult, Moraru este în discuţii pentru a-şi vinde acţiunile de la postul Vox News. Compania RCS&RDS a solicitat la CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, în decembrie, televiziunea generalistă 10 TV. Proiectul va fi pus în funcţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi va fi coordonat de directorul general Radu Moraru, potrivit Mediafax.

Postul 10 TV va difuza filme (50%) şi programe de divertisment (50%). În luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate. „Naşul" a avut ieri ultima emisie, urmând ca de astăzi, postul B1 TV să difuzeze filme în intervalul orar 21.00 - 23.00.

Emisiune cu public

„Adevărul": Naşul a fost locomotiva B1 TV. Nu vă pare rău să plecaţi?

Radu Moraru: Sunt sentimental şi evident că este o ruptură, dar viaţa merge mai departe şi eu zic că este bine pentru toată lumea. Şi pentru mine, şi pentru public.

Ce obiective v-au fost trasate?

Nu mi-a fost trasat niciun obiectiv. Toată lumea a mers pe faptul că suntem cunoscuţi ca nişte oameni care ne pricem să construim şi programe de televiziune şi publicistică. Avem mână liberă.

Cum va arăta prima emisiune „Naşul"?

Va fi o emisiune cu un decor mult mai mare, cu public. Vrem să invităm în platourile emisiunii fanii noştri sau cei care doresc să participe live la aceste show-uri. Va fi mult mai puţină politică pentru că m-au obosit anii aceştia electorali şi mi-am dat seama că trăim aiurea în spaţiul acesta închis. Românii trăiesc altceva decât politică. Vom acorda mai mult timp lucrurilor interesante cu adevărat în societate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite