VIDEO Peste 300 de copii din România şi milioane de elevi din alte ţări au încercat să stabilească un nou record la citit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

370 de copii de la şcoala Step by Step din Bucureşti au participat la o citire sincron cu alte câteva milioane de copii din întreaga lume. Elevii au purtat apoi o mică dezbatere despre citire şi comunicare.

În luna octombrie a fiecărui an, milioane de copii din toată lumea citesc în acelaşi timp o carte. Acţiunea "Read for the record" este menită să încurajeze dragostea pentru lectură de la vârste mici şi să le arate copiilor cât de important este să citeşti.

Evenimenul a fost un fel de „Ora Pământului” la nivel de educaţie pentru cei mici. Elevii nu au citit sincron în cor, ci au urmărit o poveste în varianta digitală. 

Fiindcă programa Step by step se axează foarte mult pe limba engleză şi cultura anglo-saxonă, povestea era tradusă din engleză, având titlul original "Bunny Cakes" (Prăjiturile Iepuraşului).

Copiii s-au aşezat cuminţi în clasă la începutul orei, marţi dimineaţa. Învăţătoarea le-a explicat mai întâi ce înseamnă un record şi i-a întrebat dacă au auzit de recorduri care au fost depăşite.

Record la citire şi ce e comunicarea

"Da! La alergare", a răspuns un băiat, apoi unul câte unul, copiii au mai dat exemple de la recordul celei mai mari pizza până la recorduri la înot. Învăţătoarea le-a spus apoi că şi ei vor încerca să stabilească un record la citire şi că împreună vor urmări povestea unui iepuraş de pe un manual digital. Copiii s-au aşezat comfortabil pe scaune şi pe perne şi au urmărit cu atenţie video-ul proiectat pe tablă cu povestea "Prăjiturilor iepuraşului".

La sfârşit, învăţătoarea i-a întrebat cum li s-a părut povestea, ce au învăţat din ea. "Cum putem comunica între noi, în afară de comunicarea verbală?", "Prin semne, doamna", "Prin scris!", spune un băieţel cu mai mult entuziasm. Apoi învăţătoarea i-a întrebat de ce este important să citim cărţi şi copiii i-au spus că aşa îşi dezvoltă mintea, se relaxează şi se amuză.

La sfârşitul orei, copiii au primit o diplomă cu recordul stabilit în cadrul evenimentului internaţional "Read for the record", pe care au pus-o în holul şcolii, alături de alte proiecte pe care le-au realizat.

Campania "Read for the Record a fost lansată în 2006 în Statele Unite şi de atunci până acum au fost implicaţi peste 11 milioane de copii din toată lumea. Recordul de anul trecut a fost de 2,4 milioane de cititori.


Studiu UE: Cât de digitalizată ar trebui să fie şcoala până în 2019: de la tablete şi telefoane, la lecţii în laboratoare virtuale

ANALIZĂ Cum vor fi digitalizaţi primii doi ani de şcoală, începând din 2014

VIDEO REPORTAJ Cum arată o oră predată după manualul digital

FOTO Ministrul Remus Pricopie taie panglici la o şcoală finanţată de alţii

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite