Tinerii pe care orice firmă din lume îi angajează fără nicio problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO wall-street.ro
FOTO wall-street.ro

Câştigătorii sau primii studenţi plasaţi în clasamentul celui mai greu concurs de programare, organizat de Universitatea Politehnica pentru Europa de Sud-Est, pot deveni angajaţii oricărei companii din lume fără mari bătăi de cap, susţine profesorul organizator al competiţiei, Nicolae Ţăpuş.

Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează de 20 de ani concursul de programare ACM International Collegiate Programming Contest (ACM ICPC), la care participă echipe cu cei mai buni studenţi din Europa de Sud-Est. Românii au obţinut de-a lungul timpului medalii de aur, argint şi bronz, iar în urma competiţiei din octombrie s-au clasat pe locul 4 în regiune.

Profesorul Nicolae Ţăpuş de la Universitatea Politehnica susţine că acest concurs înseamnă foarte mult pentru pentru sistemul educaţional românesc datorită faptului că ne putem compara cu celelalte mari universităţi din lume şi România află care este nivelul ei.

„Premiul principal este cartea de vizită. Financiar, sunt doar nişte lucruri modeste pe care le primesc simbolic, nu este un concurs cu premii substanţiale. Din acest punct de vedere, încercăm să mai atragem câţiva sponsori care să-i ajute cu premii. Profesional, câştigarea acestui concurs sau plasarea în primele locuri este o carte de vizită şi orice firmă din această lume îi angajează fara nicio problemă. Chiar sunt solicitaţi de multe firme de prestigiu", a spus profesorul Nicolae Ţăpuş despre "premiile" oferite câştigătorilor.

Află pe wall-street.ro mai multe detalii despre concurs şi despre cel mai de temut concurent pentru România

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite