Subiectele de la Evaluarea Naţională de la clasa a II-a, la Limba Română, testul scris. Calendarul Evaluărilor Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Luni, 18 mai, s-a dat startul Evaluărilor Naţionale de la clasele mici. Elevii de clasa a II-a au susţinut testul care le evaluează competenţele de scriere la Limba Română, urmând ca marţi să susţină testul care le evaluează competenţele de citire şi miercuri vor susţine testul la matematică, potrivit calendarului Evaluărilor Naţionale de la claselele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

UPDATE: La primul subiect, elevii au avut de redactat un bilet de cinci rânduri de mulţumire pornind de la următorul context: "Ai lipsit ieri de la şcoală, iar colegul tău Andrei a venit la tine şi ţi-a zis despre ce a învăţat la şcoală"

La al doilea subiect au avut de scris un text de şase propoziţii care să răspundă la următoarele întrebări:

  • ce anotimp se aproppie
  • ce aşteaptă elevii cu nerăbdare
  • tu cum te simţi când se apropie vacanţa
  • unde îţi vei petrece vacanţa
  • ce vei face în vacanţă
  • ce le urezi colegilor tăi

Aproape 193.000 de elevi din clasa a II-a vor susţine testele de evaluare finală, dintre care aproximativ 16.000 sunt înscrişi la şcolile din Capitală. În acest an, numărul elevilor care susţin evaluarea finală este mai mare comparativ cu cel de anul trecut, întrucât elevii care sunt acum în clasa a II-a vin din prima promoţie în care a fost introdusă clasa pregătitoare.

Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a se finalizează în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test de la clasa respectivă.

Până la sfârşitul anului şcolar, cadrele didactice trebuie să depună, la secretariatul şcolii, fişele de evaluare şi testele elevilor fiecărei clase.

Rezultatele obţinute la evaluare nu vor fi afişate şi nici înregistrate în catalogul clasei, fiind folosite de fiecare unitate de învăţământ la elaborarea planurilor individualizate de învăţare. Cadrele didactice îi vor anunţa pe elevi şi pe părinţii acestora rezultatele de la evaluarea finală.

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014.

En II 2015 Scris Test 1 Lb Romana

En II 2015 Scris Test 2 Lb Romana


Săptămâna aceasta se dă startul Evaluărilor Naţionale 2015, elevii de clasa a II-a fiind cei care sparg gheaţa şi anul acesta. În următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine la rândul lor testările naţionale după model PISA. Acesta este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează evaluări la nivel naţional care ar trebui să le arate profesorilor nivelul copiilor înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Astfel, pentru elevii de clasa a II-a, primul test de la Evaluarea Naţională 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea vizează competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea este testul la matematică. Testele se vor susţine pe 18, 19 şi 20 mai.

Evaluare Naţională 2015: testele pentru clasele IV şi VI

La rândul lor, copiii de clasa a IV-a vor fi testaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a la română, matematică şi ştiinţele naturii. În ceea ce priveşte durata testărilor la Evaluarea Naţională 2015, la clasa a II-a acestea vor dura 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari 60 de minute. Fiecare test în parte va fi corectat în cadrul şcolilor de către doi profesori din unitatea respectivă, în termen de cel mult 7 zile de la susţinerea acestora, iar rezultatele nu se vor trece în catalog.

Pe baza rezultatelor obţinute la testele de Evaluare Naţională, cadrele didactice vor elaborează planuri individualizate de învăţare acolo unde este nevoie şi îi informează pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

1. Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a – EN II:

    18 mai 2015 Scris – Limba română
    19 mai 2015 Citit – Limba română
    Scris-Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale
    20 mai 2015 Matematică
    21 mai 2015 Scris – Limba maternă
    22 mai 2015 Citit – Limba maternă

2. Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a – EN IV:

    26 mai 2015 Limba română
    27 mai 2015 Matematică
    28 mai 2015 Limba maternă

3. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a – EN VI:

    2 iunie 2015 Limbă şi comunicare
    3 iunie 2015 Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite