Sistemul de educaţie din România este pe moarte, copiii ajung slugi în Italia şi Germania - verdict al unui reprezentant al şcolii Kronstadt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de învăţământ din România este pe moarte, pentru că nu există interes din partea autorităţilor de la nivel înalt. Aşa vede starea educaţiei în ţara noastră vicepreşedintele Şcolii germane Kronstadt, arată News.ro.

„Sistemul educaţional este pe moarte. Sus de tot, nu interesează pe nimeni ce fac copiii din România. Mulţi se duc să fie slugi în Italia şi Germania”, a spus vicepreşedintele Şcolii germane Kronstadt, Dorin Şaramet , la o conferinţă pe tema capitalului uman organizată de cursdeguvernare.ro.

Un raport publicat în februarie de Comisia Europeană arată că România ocupă ultimul loc în rândul ţărilor din Uniunea Europeană în privinţa indicelui economiei şi societatea digitală.

Un alt raport, publicat tot de Comisia de la Bruxelles, arată că în jur de 40% dintre adolescenţii români cu vârsta de 15 ani citesc cu dificultate, procent care plasează România pe ultimul loc în UE, mai arată News.ro.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite