Sindicatele din Educaţie cer ministrului ca inspectorii şcolari şi directorii să respecte planificarea de inspecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FSLI cere ca asistenţa la orele on-line să fie anunţată în prealabil FOTO Edupedu
FSLI cere ca asistenţa la orele on-line să fie anunţată în prealabil FOTO Edupedu

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSL) a adresat, ieri, Ministerului Educaţiei şi Cercetării o solicitare prin care cere ca inspectorii şcolari şi directorii instituţiilor de învăţământ să respecte planificarea de inspecţie. FSL susţine, că a primit “numeroase sesizări” legate de acest aspect,

Astfel Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării să transmită precizări către inspectoratele şcolare şi conducerile unităţilor de învăţământ din teritoriu, privind respectarea planificării inspecţiilor şcolare de specialitate sau a inspecţiilor tematice, respectiv anunţarea prealabilă a asistenţei la ore, realizată de către directorii unităţilor de învăţământ, conform suceavasji.ro

„Acest lucru este consecinţa numeroaselor sesizări de la membrii de sindicat, prin care s-a semnalat nerespectarea Regulamentului de inspecţie a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin O.M.E.C.T.S. nr. 5547/2011 şi, respectiv, a Regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin O.M.E.C. nr. 5447/2020, în sensul în care, în unităţile de învăţământ unde activitatea se desfăşoară on-line, inspectorii şcolari realizează – pe platformele educaţionale – inspecţii şcolare, fără respectarea planificării, iar directorii realizează asistenţă neanunţată la orele cadrelor didactice. potrivit surei citate. 

De altfel Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, 2 noiembrie, că un milion de copii învaţă exclusiv online şi a făcut un apel către inspectorii şcolari generali şi către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a cursurilor. Ministrul a precizat că s-au primit sesizări, atât de la părinţi, cât şi de la elevi că nu se desfăşoară activităţi didactice în sistem online.

Totodată Ministerul Educaţiei a transmis ieri că în contextul actual, se planifică chiar şi oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori şi părinţi, în acest sens, pentru a veni în sprijinul elevilor şi al cadrelor didactice şi consilierii şcolari vor putea participa la unele ore online, mai exact cele de dirigenţie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite