Sfaturile absolvenţilor români de la universităţi străine de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii interesaţi să afle cum pot învăţa la instituţii de învăţământ superior din străinătate sunt aşteptaţi sâmbătă, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la parcul bucureştean Cişmigiu, în cadrul evenimentului „De la Bucureşti la Cambridge: Cum devii student la o universitate de top”, organizat de Universalio, parte din Educativa Group.

La eveniment vor participa Arda Antonescu, consilier Universalio, şi trei absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ de prestigiu, precum University of Manchester sau University of Warwick, informează editura Humanitas.

În prima parte a evenimentului, consilierul Arda Antonescu va prezenta o serie de elemente generale legate de admiterea la o universitate de elită şi de cerinţele birourilor de admitere care au rolul de a realiza selecţia candidaţilor la o asemenea instituţie.

Cei trei invitaţi îşi vor povesti apoi propriile experienţe de studiu în străinătate şi vor răspunde întrebărilor participanţilor.

Accesul la eveniment este gratuit.

Universalio este un serviciu de consiliere educaţională personalizată care ajută elevii şi studenţii români să devină studenţi ai oricărei universităţi din lume.

 Serviciul este orientat în special, dar nu exclusiv, spre aplicarea la universităţi de top. Sprijinul oferit de Universalio include identificarea universităţilor şi programelor potrivite pentru un aplicant şi asistenţa în construirea unei aplicaţii cu adevărat competitive.


ADMITERE FACULTATE 2013 Care sunt diplomele care contează în străinătate. Studenţii ar trebui să urmărească piaţa muncii încă din facultate

Specialiştii Arda Antonescu de la „Universalio”, program de consiliere educaţională al Educativa Group, Dragoş Gheban de la Catalyst Solutions (firma de recrutare care organizează târgul „Angajatori de TOP”) şi Mihai Copăceanu, doctorand la Oxford şi blogger adevarul.ro, au explicat cum îşi pot îmbunătăţi absolvenţii şansele de a se angaja într-unul din statele Uniunii Europene, în cadrul „Adevărul LIVE” de la ora 11.00.

Cum să înţelegi topurile universitare şi să le foloseşti pentru a te decide asupra unei universităţi internaţionale (I)

Numărul studenţilor interesaţi să îşi continue studiile universitare în străinătate este în creştere. Una dintre întrebările frecvent puse consilierilor educaţionali de către aceştia este “Cum să îmi aleg universitatea potrivită?”. În acest sens, topurile universitare mondiale trebuie analizate în funcţie de interesul fiecărui candidat.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite