Sfaturi de la judecătorul Dănileț pentru elevi: Nu copiați și nu plagiați - nu vrem ca pe baza acestor „merite” să ajungeți miniștri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Dănileț, judecătorul clujean, îi îndeamnă, cu ocazia începutului de an școlar , pe elevi „să nu copieze și să nu plagieze”, pentru a nu ajunge, în baza acestor „merite” miniștri sau judecători CCR. 

Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj - FOTO Facebook
Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj - FOTO Facebook

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Cristi Dănileț, a postat pe Facebook un mesaj pentru elevi și profesori cu ocazia începutului anului școlar 2023-2024.

Acesta le-a urat succes elevilor și profesorilor pentru începutul școlii, dar le-a și dat sfaturi. De asemenea, a reamintit de programul național de educație juridică, ce se desfășoară printr-un parteneriat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației, CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă  Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România. 

Azi este doar despre elevi și profesori

Succes elevilor în noul an școlar! Să învățați de la profesorii voștri, să îi respectați și să le spuneți ce doriți. Cereți sa fiți ascultați, iar ei o vor face și vă vor îndruma! Nu tolerați sub nicio formă violența verbală sau fizică, indiferent de la cine ar veni. Utilizați mai puțin telefoanele la școală, nu aduceți arme albe și droguri - stăm cu ochii pe voi, știți deja asta. Nu copiați și nu plagiați - nu vrem ca pe baza acestor "merite" să ajungeți miniștri sau judecători la CCR!  

Succes profesorilor, celor care îndeplinesc una dintre cele mai nobile misiuni sociale: educarea noii generații. Nu trebuie ca elevii să vă iubească, dar fascinați-i cu materia predată lor și discutați-o cu ei! Încurajați părinții să fie aproape de copii! Impuneți-vă autoritatea cu profesionalism și nu vă lăsați batjocorită demnitatea! Fără atitudini revanșarde - elevii nu au nicio vină pentru cum arată învățământul sau țară, dar nu uitați că ei pot fi o soluție în viitorul apropiat! Vom avea societatea pe care dvs o veți pregăti prin elevii de azi. Aici aveți un mai mare rol decât părinții! 

 Succes tuturor și... să nu ne vedem la Tribunal decât în vizită, ca parte din programul național de #educatiejuridica! ”, a scris Cristi Dănileț pe Facebook, în prima zi a anului școlar 2023-2024.

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite