REPARTIZARE LICEU 2014 De azi se pot depune dosarele de înscriere la liceu. Lista documentelor necesare

0
0

Începând de joi, 17 iulie şi până vineri, 25 iulie, elevii care au fost repartizaţi computerizat la liceu în prima etapă, la începutul săptămânii, pot merge să se înscrie oficial la instituţiile unde au fost admişi. Aceştia trebuie să aducă şi o serie de documente.

Potrivit calendarului oficial, joi, 17 iulie, începe etapa de depunere a dosarelor de înscriere la liceele unde au fost repartizaţi în prima etapă absolvenţii de clasa a VIII-a.

Părinţii şi elevii au aproape o săptămâna la dispoziţie să depună toate actele necesare finalizării înmatriculării în clasa a IX-a, înainte de a pleca în vacanţă.

Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 24 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 16 - 21 iulie şi vor intra în cea de-a doua etapă.

CALENDAR Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015:

17 iulie – 25 iulie - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)

1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL ŞI PROFESIONAL SPECIAL:

1) cerere de înscriere;
2) hotărâre de încadrare într-o categorie de handicap, eliberată de Comisia de Protecţia
Copilului;
3) fişa privind traseul educaţional, eliberată de şcoala de provenienţă;
4) foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
5) fişa psihopedagogică
6) fişa medicală sintetică, în copie xerox
7) copie după certificat de naştere/carte de identitate a candidatului
8) copie după actele de identitate ale părinţilor/aparţinătorilor legali 

Peste 99% din copii, repartizaţi la licee din prima etapă

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat luni, mai devreme cu o zi, prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Au fost completate 2.059.366 de opţiuni de înscriere în unităţi şcolare, ceea ce reprezintă, în medie, 16 opţiuni pentru fiecare elev în parte.

În etape speciale premergătoare repartizării computerizate, 15.405 elevi au fost admişi în învăţământul profesional, 12.258 elevi au fost admişi la specializări vocaţionale, din care 360 în învăţământul militar, 1.851 de elevi au intrat pe locurile rezervate rromilor, iar alţi 639 de elevi au fost distribuiţi în învăţământul special.

Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel: medii de 10 - 87, medii între 9 şi 10 - 19.728, medii între 8 şi 9 - 27.069, medii între 7 şi 8 - 25.527, medii între 6 şi 7 - 22.776,  medii între 5 şi 6 - 17.731, medii mai mici de 5 - 15.791.

Evaluarea Naţională a contat în proporţie de 75% la admitere

Media de admitere anul acesta este media aritmetică între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media celor patru ani de gimnaziu (25%). 

Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X).

Elevii pot consulta datele referitoare la distribuirea lor în licee pe site-ul admitere.edu.ro


Pe aceeaşi temă:

REPARTIZARE LICEU 2014 Generaţia picaţilor. Peste 15.000 de elevi au intrat la liceu cu medii sub 5. Lista celor mai mici medii de admitere

REPARTIZARE LICEU 2014 Despre rezultatele repartizării la liceu, la Adevărul Live

REPARTIZARE LICEU 2014 Capitala, detronată de provincie în topul liceelor

REPARTIZARE LICEU 2014 Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate

REPARTIZARE LICEU 2014 Topul liceelor din România după ultimele medii de admitere. Schimbări faţă de 2013

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite