REPARTIZARE LICEU 2013 Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a cu medii mai mici de 5

0
0

Repartizare liceu 2013 / Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a, în prima etapă de repartizare, cu medii sub 5. Cei mai mulţi dintre ei, în jur de 5.000, au intrat la licee din mediul urban, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Din totalul celor peste 6.700 de elevi admişi la liceu cu medii mai mici de 5, în jur de 300 au intrat la licee cu filieră teoretică, iar peste 6.400, la cea tehnologică. Majoritatea au ajuns la licee din mediul urban, aproape 5.000, restul în mediul rural, mai arată datele Ministerului Educaţiei la nivel naţional.

Dintre elevii cu media de admitere sub 5, doar în jur de 100 au rămas nerepartizaţi, adică aproape 2%. În total, aproape 34.000 de elevi au luat note sub 5 la Evaluarea Naţională. 

Pe filiera teoretică, cele mai multe medii de admitere, peste 35.000, au fost între 9-10, în timp ce la filiera tehnologică, cele mai multe medii de admitere, peste 20.000, au fost între 6 şi 7.

Peste 99% dintre elevi au fost admişi la liceu din prima etapă a repartizării la liceu, care a avut loc luni, 15 iulie. Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Capitală şi-a reluat locul fruntaş în topul naţional al celor mai bune licee, după ce în 2012 fusese detronat de Colegiul ”Gh. Lazăr”, tot din Bucureşti.

În total, din cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate în fişa de înscriere la liceu, potrivit Ministerului Educaţiei.

repartizare elevi sub nota 5

Topul specializărilor după ultimele medii de admitere

Specializarea cu cea mai mare medie din ţară este Matematică-Informatică-bilingv: Limba Engleză, ultima medie de admitere fiind de 9,94, la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, de altfel singurul liceu din Capitală care figurează în top cu două specializări: Mate-Info bilingv Engleză şi Ştiinţele Naturii.

Următoarea specializare de pe listă este cea de „Ştiinţe ale naturii“, unde ultima medie de intrare, cea mai mare, a fost de 9,93, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

Ce trebuie să facă elevii admişi

În perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii urmează să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu.

Actele necesare la înscriere:

  •     cererea de înscriere;
  •     cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
  •     adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
  •     foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
  •     fişa medicală.


Locurile libere rămase în urma primei etape de repartizare la liceu

Cele mai multe locuri libere sunt în Bucureşti, peste 2.800 (617 în sectorul 1, 539 în sectorul 2, 539 în sectorul 3, 458 în sectorul 6, 351 în sectorul 4 şi 341 în sectorul 5), urmat de judeţul Prahova, cu 1.404, pe locul al treilea fiind Bihor, cu 1.380, urmat de Suceava cu 1.309. Cele mai puţine locuri rămase libere în urma primei etape de repartizare la liceu sunt în judeţul Neamţ.

Astfel, pe aceste locuri, vor fi repartizaţi, în etapa a doua, candidaţii care nu au fost admişi în prima etapă sau care nu s-au înscris la prima repartizare. În total, din cei cei 145.896 de candidaţi, 504 nu au fosr repartizaţi pe 15 iulie.

A doua etapă de înscriere la liceu

La a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Aceştia completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

Pe aceeaşi temă:

REPARTIZARE LICEU 2013 Topul specializărilor cu cea mai mare medie de admitere din ţară. Harta locurilor libere

Repartizare liceu 2013 / Pe primul loc în topul specializărilor cu cea mai mare ultimă medie de admitere din ţară este Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, cu specializarea Mate-Info, bilingv engleză. De altfel, „Sf. Sava“ este şi liceul cu cele mai mari medii de admitere din ţară.

UPDATE REPARTIZARE LICEU 2013 Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate. „Sf. Sava“, cel mai bun liceu din ţară

Repartizare liceu 2013/ Repartizarea computerizată la liceu a avut loc cu o zi mai devreme, pe 15 iulie, iar listele finale cu elevii admişi la liceu se vor afişa şi la şcolile şi liceele din ţară. Peste 99% dintre elevi au fost admişi la liceu din prima etapă. Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Capitală şi-a reluat locul fruntaş în topul naţional al celor mai bune licee, după ce în 2012 fusese detronat de Colegiul ”Gh. Lazăr”, tot din Bucureşti.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite