Proiectul de lege a manualului şcolar intră astăzi la vot în Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de lege a manualului şcolar intră astăzi la vot în plenul Camerei Deputaţilor. FOTO:  Adevărul
Proiectul de lege a manualului şcolar intră astăzi la vot în plenul Camerei Deputaţilor. FOTO:  Adevărul

Legea manualului şcolar va primi astăzi votul plenului Camerei Deputaţilor. Aceasta este prima cameră sesizată, votul final acodat de Senat. Iniţiativa a fost elaborată de Liviu Pop, anul trecut, când era ministru al Educaţiei.

Conform actului normativ, proiectele de manuale şcolare sunt realizate de către autori/coautori şi se depun în formă de manuscris la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în vederea evaluării calităţii ştiinţifice. Evaluarea manualelor se organizează prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, în baza unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, de către grupuri de evaluatori formate din cadre didactice, selectate în baza apelului public de selecţie.

Manualele şcolare admise în urma evaluării vor fi publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, cu scopul de a selecta manualul şcolar de bază prin proceduri transparente aprobate prin ordin al ministrului, se arată în acelaşi document

Totodată, MEN achiziţionează conceptul şi conţinutul manualului şcolar de bază de la autori/coautori, iar manualele şcolare de bază, în format pdf şi în varianta digitală interactivă, vor putea fi accesate şi de pe site-ul ministerului, în cadrul Bibliotecii Şcolare Virtuale, devenind resurse educaţionale deschise.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite