Programul „Fructe în şcoli” pentru anul şcolar 2013-2014 a fost aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul „Fructe în şcoli” a fost lansat în 2010    FOTO: Adevarul
Programul „Fructe în şcoli” a fost lansat în 2010    FOTO: Adevarul

Guvernul a hotărât, miercuri, ca programul „Fructe în şcoli” să continue şi anul acesta, astfel încât elevii vor beneficia de mere gratuite în şcoli la o lună de la începerea anului şcolar.

Actul normativ prevede distribuirea gratuită de mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev pentru anul şcolar 2013 – 2014, considerând o perioadă de 85 de zile de şcolarizare. Bugetul acestui program pentru anul şcolar în curs este de aproximativ 61.000 de mii de lei.

În cadrul programului sunt prevăzute şi măsuri adiacente recreativ-educative care constau în vizite la ferme şi staţiuni de cercetare pomicolă, la expoziţii şi târguri de profil, concursuri tematice cu premii care să contribuie la dezvoltarea competenţelor şi/sau interesului elevilor faţă de grădinărit şi pomicultură. 

Premiile nu vor consta în bani ci în cărţi, diplome, coşuri cu fructe şi legume, răsaduri de legume destinate elevilor, iar pentru unităţile de învăţământ premiile vor fi dotări pentru sălile de curs sau materiale didactice. Autorităţile sunt obligate să implementeze cel puţin una dintre măsurile adiacente.

Banii necesari implementarii măsurilor adiacente ar urma să fie suportaţi din bugetele administraţiilor locale judeţene, respectiv ale sectoarelor Bucureştiului şi nu vor putea depăşi 10% din fondurile instituţiilor publice.

În anul şcolar 2012-2013, au fost acordate gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioada de maximum 89 de zile de şcolarizare, începând cu 3 decembrie 2012.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite