Pricopie promite indemnizaţii mai mari cu 10% pentru dascălii implicaţi în Evaluarea naţională şi Bac-ul din 2014

0
0
Dascălii implicaţi în examenele naţionale vor lua şi anul acesta 10% în plus
Dascălii implicaţi în examenele naţionale vor lua şi anul acesta 10% în plus

Profesorii care participă la organizarea Evaluării naţionale de la clasa a VIII-a şi a Bacalaureatului din acest an vor primi o indemnizaţie cu 10% mai mare decât în 2013, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Ministrul a precizat că şi anul trecut a fost majorată această indemnizaţie, tot cu 10%, pentru că ea nu mai crescuse de mai mulţi ani.

El a mai spus însă că pentru cadrele didactice care au participat la simulări sau care vor participa la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a nu vor fi alocate de la bugetul de stat sume suplimentare.

Însă ar putea fi alocaţi bani de anul viitor.

"Anul acesta, cu excepţia celor pentru profesorii care participă la evaluarea naţională şi la bacalaureat, nu vor fi alocate sume suplimentare. (...) Ne aflăm pentru prima dată în faţa unor astfel de evaluări. Dar, începând din anul şcolar viitor, vom folosi fonduri structurale, şi nu de la bugetul statului. Profesorii care participă la evaluarea naţionlă şi bacalaureat vor primi cu 10 la sută mai mulţi bani, ceilalţi vor primi de anul viitor prin fonduri structurale", a explicat Pricopie.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite