Premieră. Copii de grădiniță educați în stil Cambridge

0
Publicat:

Cambridge a lansat în România primul său program educațional pentru copiii de grădiniță. Este vorba despre Cambridge Early Years, implementat, deocamdată, doar în unitățile de învățământ private.

Copiii se joacă la Fram school - Foto Facebook
Copiii se joacă la Fram school - Foto Facebook

Primele cursuri au început în septembrie anul acesta, la o școală din Sibiu, acolo unde 70 de copii cu vârste între 3 și 6 ani învață engleza în joacă.

Copiii de la grupa mică, mijlocie și mare sunt antrenați în jocuri de rol, li se pun la dispoziție manuale digitale, materiale didactice care să-i ajute să experimenteze, să înțeleagă mediul înconjurător, le dezvoltă inteligența nativă, curiozitatea și imaginația“, a explicat Ioana Hașu Georgiev, unul dintre reprezentanții instituției.

Profesorii, acreditați Cambridge

Toate disciplinele, de la muzică, arte, până la matematică sau chiar sport, sunt predate în limba engleză de profesori acreditați Cambridge. Aceștia au urmat cursuri de pregătire, au participat la seminarii, workshopuri și cunosc în detaliu programa.

„Programul oferă un foarte bun sprijin pentru profesori, oferindu-le sfaturi și suport despre cum să implementeze curricula și cum să-i ajute pe cei mici să facă tranziția către școala primară“, a declarat Ileana Vrânceanu, fondatoarea Fram School.

Abordarea este una modernă și inovatoare, total diferită de cea tradițională, românească, cu care suntem obișnuiți.

Pe lângă limba engleză, copiii învață să fie independenți, încrezători în forțele proprii, le dezvoltăm gândirea critică și îi implicăm activ în procesul de învățare. Practic, ce asimilează acum reprezintă o fundație solidă, o bază pe care vor construi mai departe“, a declarat Steluța Ștefănescu, reprezentantul Cambridge International Education în România.

La sfârșitul fiecărui an de studiu, copilul este evaluat Cambridge și primește o adeverință care atestă faptul că a fost înscris în acest program.

Cât costă cursurile

În ceea ce privește costurile, acestea se ridică la 1.200 de lire. O sumă pe care unitatea de învățământ o achită anual și care se împarte la numărul de copii beneficiari.

La școala din Sibiu, de exemplu, suma maximă care trebuie plătită ajunge undeva la 500 de euro pe lună.

Depinde de programul pentru care optează părinții. Program scurt sau program lung. În acești bani intră mesele copiilor, dar și toate resursele de care beneficiază aceștia: caiete, manuale, rechizite, alte materiale didactice“, a mai declarat Ioana Hașu Georgiev.

Programul urmează să fie implementat și în școlile de stat. Nu se știe însă când se va întâmpla. Sunt discuții pe această temă, însă, deocamdată, nu există nimic concret.

În România sunt doar câteva școli atestate Cambridge.

Educație

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite